Με τον Καραγκιόζη γελάγαμε λιγότερο!!!

Με τον Καραγκιόζη γελάγαμε λιγότερο!!!
Δεν ξέρω αν θα ολοκληρωθεί ή όχι το deal μεταξύ Εθνικής Τράπεζας και Invel για την Πανγαία.

Εκείνο όμως που σίγουρα ξέρω είναι ότι οι παραστάσεις του Καραγκιόζη δεν είχαν τόσο πολύ γέλιο, όσο έχουν όλα αυτά που έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες γύρω από την συγκεκριμένη υπόθεση.
Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η Εθνική τράπεζα θα δανειοδοτήσει με 400 και πλέον εκατομμύρια ευρώ το Ισραηλινών συμφερόντων fund για να εξαγοράσει την θυγατρική της , «Πανγαία», η οποία δραστηριοποιείται στο real estate. Επειδή αυτό το deal ήταν «περίεργο» κατά τον κ. Μπερούτσο, μέλος του Τ.Χ.Σ., που το Ταμείο είναι και ο μεγαλύτερος μέτοχος της Εθνικής και άρα έχει λόγο στις κινήσεις της τράπεζας, ο ίδιος παραιτήθηκε αρχικά, ανακάλεσε την παραίτησή του στη συνέχεια, για να παραιτηθεί οριστικά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.
Από την Εθνική δεν έχουν πάρει θέση, δεν έχουν εκδώσει καμία επίσημη ανακοίνωση για το φλέγον αυτό θέμα και το κατά πόσον αληθεύει ή όχι μία τράπεζα που μάζεψε με το ζόρι 1 δις. Ευρώ στην πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου για να μην κρατικοποιηθεί, έχει την ευχέρεια να δίνει τέτοιους μεγέθους δάνεια σε ένα fund με παράξενο παρελθόν, τουλάχιστον του βασικού του μετόχου, και προσπαθούν με διαρροές να παραλληλίσουν το συγκεκριμένο deal με αντίστοιχο που έγινε πρόσφατα για να δικαιολογήσουν την απόφασή τους.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κάνει ότι δεν βλέπει και δεν ακούει και όλα συνεχίζουν να κυλάνε ομαλά στην χώρα που βρίσκεται στην χειρότερη οικονομική κατάσταση της σύγχρονης ιστορίας της.
Μπράβο παιδιά έτσι θα πάμε μπροστά!!!