Ποινή ισόβιας "κάθειρξης"

Ποινή ισόβιας "κάθειρξης"
Στην Ελλάδα της κρίσης ο καθένας ότι θέλει λέει και χαίρεται!!!

Διότι πως αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι το υπ. Οικονομικών προσπαθεί να μας πείσει ότι ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα μας κοστίσει λιγότερο από το ΕΕΤΗΔΕ και τον ΦΑΠ.

Μάλλον ξεχνάνε ότι το ΕΕΤΗΔΕ, που ήταν και η μεγαλύτερη επιβάρυνση των τελευταίων ετών για τα ακίνητα, είχε προταθεί και υιοθετηθεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ, για δύο με τρία χρόνια από τον Ευ. Βενιζέλο, για να μπορέσει η χώρα να βγει από την κρίση. Ο ΕΝΦΑ δυστυχώς θα είναι ΙΣΟΒΙΟΣ.

Αρα αν πραγματικά μπορεί να συγκριθεί ένας φόρος με κάποιον άλλο αυτοί είναι ο ΕΝΦΑ με τον ΦΑΠ. Και εκεί αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι ο ενιαίος φόρος όχι μόνο δεν είναι χαμηλότερος, αλλά τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ που στοχεύει να εισπράξει το 2014 είναι πολλαπλάσια από αυτά που πληρώναμε τα προηγούμενα χρόνια.

Κανείς δεν είπε να μην φορολογηθούν τα ακίνητα. Όμως το να επιβάλλεις έναν σκληρό, ισόβιο φόρο επί των ακινήτων, με αντικειμενικές αξίες που βρίσκονται σε πολλές περιοχές της χώρας πολύ πιο πάνω από τις εμπορικές, τότε αδικείς μεγάλο μέρος της κοινωνίας και ποινικοποιείς ακόμη και την μικρή ιδιοκτησία, όχι μόνο τους έχοντες και κατέχοντες.

Διότι ξεχνάει το υπουργείο ότι σε αυτή τη χώρα έχουν μειωθεί μισθοί, συντάξεις, έχουν μπει λουκέτα σε επιχειρήσεις και 2 εκατομμύρια συμπολίτες μας είναι άνεργοι.

Πώς να πληρώσει λοιπόν κε υπουργέ μια τετραμελής οικογένεια με διαμέρισμα 10 ετών, 120 τετραγωνικών στο Ιλιον, 432 ευρώ το χρόνο μόνο για τον ΕΝΦΑ, όταν ο πατέρας είναι άνεργος και η μάνα παίρνει 300 ευρώ το μήνα και μάλιστα ανασφάλιστη;