Να και κάτι καινούριο που είπε η τρόικα. Νέα μέτρα!!!

Να και κάτι καινούριο που είπε η τρόικα. Νέα μέτρα!!!
Η τρόικα για μία ακόμη φορά διαπιστώνει ότι για να υλοποιηθεί με ακρίβεια το «πρόγραμμα» του μνημονίου θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2014.

Του Νίκου Σαμοΐλη

Την ίδια ώρα οι «αντάρτες» της κυβέρνησης σηκώνουν μπαϊράκι και επιμένουν να λένε ότι νέα μέτρα δεν θα ληφθούν, διότι η κοινωνία δεν αντέχει.

Αν και είμαι σίγουρος ότι και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πιστεύει ότι θα πρέπει επιτέλους να τελειώνουμε με τα μέτρα και ότι η οικονομία θα πρέπει να ανακάμψει μέσα από ένα αναπτυξιακό μοντέλο προκειμένου να καλυφθούν τα όποια χρηματοδοτικά κενά.

Δυστυχώς όμως από την πρώτη μέρα που μπήκαμε στο μνημόνιο έως σήμερα, η τρόικα απαιτεί νέα μέτρα, καθώς δεν υλοποιούνται οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι κυβερνήσεις. Απλά παραδείγματα πλήρους αποτυχίας: η πάταξη της φοροδιαφυγής και οι αποκρατικοποιήσεις. Γίναμε ρεζίλι διεθνώς με την λίστα Λαγκάρντ, αφού ελέγχτηκαν μόλις δύο περιπτώσεις από τις χιλιάδες και ασφαλώς το πρόγραμμα για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ακόμη... αναπροσαρμόζεται.

Βέβαια κάθε φορά που πάρθηκαν μέτρα για να βγει το «πρόγραμμα» συνοδευόταν από μία ανάλογη δήλωση, υπουργού ή Πρωθυπουργού. « Όχι άλλα μέτρα».

Ποιος θα ξεχάσει το «λεφτά υπάρχουν», το «δεν θα παρθούν άλλα μέτρα από αυτή την κυβέρνηση», το «δεν κόβεται ο 13ος και 14ος μισθός» επίσης «το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν θα εκβιάσουμε τους πολίτες με διακοπή για να πληρώσουν τους φόρους τους» και άλλα πολλά.

Είμαι σίγουρος ότι ο Α. Σαμαράς όντως προσπαθεί να υλοποιήσει όλα αυτά που θεωρεί ότι θα οδηγήσουν τη χώρα στην έξοδο αυτού του σκοτεινού και μακρινού τούνελ που βρίσκεται η οικονομία μας, χωρίς να επιβαρύνει περαιτέρω τους πολίτες. Ομως όλες οι ενδείξεις μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δυστυχώς δεν θα τα καταφέρει, διότι δεν φαίνεται να έχει εναλλακτική. Η Τρόικα, που δυστυχώς κυβερνά αυτό τον τόπο θα βρει τρόπο να πετύχει το σκοπό της και τα μέτρα θα παρθούν

. Τα υπόλοιπα είναι για να γίνεται κουβέντα.

Υ.Γ. Επειδή πολλοί λένε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις, να θυμήσουμε την κατάληξη του πολύ πρόσφατου αιτήματος Στουρνάρα για μείωση του Ειδικού Φόρου στα Κάυσιμα. Ούτε καν "ακούμπησε"...