Βουλγαρία: Θα ανανεωθεί η τουριστική συμφωνία με την Ελλάδα

Βουλγαρία: Θα ανανεωθεί η τουριστική συμφωνία με την Ελλάδα

Οι διμερείς δεσμοί στον τουρισμό είναι εξαιρετικά θετικοί, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Μαριέλα Μόντεβα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τον τουρισμό στην Ελλάδα

 

Την ανανέωση της κοινής της συμφωνίας με την Ελλάδα που εκπνέει το 2022 εξετάζει η Βουλγαρία για την επανέναρξη της καλής διμερούς οικονομικής συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων και του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού. Οι διμερείς δεσμοί στον τουρισμό είναι εξαιρετικά θετικοί, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Μαριέλα Μόντεβα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τον τουρισμό στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στην περιοχή της Ηπείρου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την πρεσβεία της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Σόφια. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν εκπρόσωποι της ελληνικής πρεσβείας, ταξιδιωτικών πρακτορείων και του τουριστικού τομέα της Ηπείρου.

Τα στοιχεία για τη φετινή χρονιά δείχνουν αύξηση των Βούλγαρων τουριστών στη Ελλάδα, πρόσθεσε. "Έχουμε ανάκαμψη του τομέα στο 93% συγκριτικά με το 2019, και η ελπίδα είναι η επίτευξη μιας πλήρους ανάκαμψης του χρόνου", πρόσθεσε.

Ο Γεώργιος Σταφυλάκης από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού δήλωσε ότι η χώρα του είναι ο εγγύτερος και ελκυστικότερος προορισμός για τους Βούλγαρους πολίτες, μεταδίδει το ΒΤΑ. Το πρώτο εξάμηνο του 2022 καταγράφηκε αύξηση 15% με 20% στον αριθμό των Βούλγαρων τουριστών, σημειώνει.

Η περιφέρεια της Ηπείρου έχει περισσότερες από 100 παραλίες συνολικού μήκους 200 χλμ., επισημάνθηκε στην εκδήλωση. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν ορεινό τουρισμό, σκι σε χιονοδρομικά κέντρα, καταδύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ