Στις 9 Σεπτεμβρίου η έκτακτη σύνοδος των υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στις 9 Σεπτεμβρίου η έκτακτη σύνοδος των υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στο επίκεντρο οι αυξανόμενες τιμές της ενέργειας - Θα εξεταστεί πρόταση για πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

Στις 9 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη σύνοδος των υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την οποία θα συζητηθεί το θέμα των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας της Τσεχίας, η οποία προεδρεύει αυτό το εξάμηνο στην Ένωση.

Όπως ανέφερε ο Τσέχος υπουργός, Γιόζεφ Σικέλα, η έκτακτη σύνοδος θα εξετάσει προτάσεις όπως ένα πλαφόν στην τιμή του αερίου που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρισμού ή παρεμβάσεις για να αποτραπούν δυσλειτουργίες στην αγορά.


Σημειώνεται πως οι τιμές φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρώπη βρίσκονται σήμερα σε τροχιά πτώσης, μετά και την ανακοίνωση της Γερμανίας ότι οι αποθήκες της γεμίζουν ταχύτερα από όσο έχει προγραμματιστεί, αλλά και καθώς ορισμένοι traders θέλουν να ρευστοποιήσουν μέρος από τα δυσθεώρητα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας. Εξακολουθούν να παραμένουν ωστόσο σε επίπεδα σχεδόν 10 φορές υψηλότερα σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα πολλαπλασιάζοντας τα βάρη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και ανατρέποντας τους κρατικούς προϋπολογισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ