Κρύο αγγλικό ντους για τον τουρισμό - Εκτός πράσινης λίστας παραμένει η Ελλάδα

Κρύο αγγλικό ντους για τον τουρισμό -  Εκτός πράσινης λίστας παραμένει η Ελλάδα

Οι προσδοκίες για αναθεώρηση των δεδομένων προς το καλύτερο δεν επιβεβαιώθηκαν.

Εκτός της πράσινης λίστας παραμένει η Ελλάδα για τους Βρετανούς τουρίστες, ενώ η αναθεώρηση του καταλόγου των προορισμών περιλαμβάνει δυσάρεστες εξελίξεις για την Πορτογαλία που από το πράσινο πέφτει και αυτή στο πορτοκαλί.

Η πορτοκαλί διαβάθμιση, η οποία παραμένει εν ισχύ και για την Ελλάδα, σημαίνει πως όσοι Βρετανοί έρθουν στη χώρα μας θα πρέπει μετά την επιστροφή τους στην πατρίδα τους να παραμείνουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες.

Η βρετανική κυβέρνηση εξακολουθεί να τηρεί αυστηρή πολιτική όσον αφορά τις χώρες που εντάσσονται στην πράσινη λίστα. Η διατήρηση της Ελλάδας στην πορτοκαλί κατηγορία δεν περιλαμβάνει εξαιρέσεις για ορισμένους νησιωτικούς προορισμούς, όπως ήλπιζαν παράγοντες του τουρισμού.

Η αναθεώρηση είχε ακόμα πιο δυσάρεστες εκπλήξεις για επτά χώρες, ανάμεσά τους η Αίγυπτος, η Κόστα Ρίκα και η Σρι Λάνκα, που μπήκαν στην κόκκινη κατηγορία. Όσοι Βρετανοί επιμείνουν να ταξιδέψουν στις συγκεκριμένες χώρες θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες σε ξενοδοχείο με την επιστροφή τους στην πατρίδα τους και να καταβάλουν τη σχετική δαπάνη που ανέρχεται σε 1.750 λίρες ανά άτομο.

Σχετικά με την κατάταξη της Πορτογαλίας στην πορτοκαλί κατηγορία η βρετανική κυβέρνηση αιτιολόγησε την απόφασή της λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού και της εμφάνισης μιας νέας μετάλλαξης του ιού που βασίζεται στην ινδική μετάλλαξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ