Άνοιξαν τα σύνορα – Πώς γίνονται οι έλεγχοι

Άνοιξαν τα σύνορα – Πώς γίνονται οι έλεγχοι

Η Ελλάδα άνοιξε από σήμερα τα σύνορα στους επισκέπτες από το εξωτερικό με διαδικασίες ελέγχου τόσο στα αεροδρόμια όσο και στα λιμάνια και τα χερσαία σημεία εισόδου.

Στα 18 περιφερειακά αεροδρόμια αρχίζουν από σήμερα οι αφίξεις αεροσκαφών που προέρχονται από τις 27 χώρες της Ε.Ε. και τις 14 τρίτες χώρες που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, δηλαδή τις Αλγερία, Αυστραλία, Γεωργία, Ιαπωνία, Καναδάς, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νότιος Κορέα, Ρουάντα, Σερβία, Ουρουγουάη, Ταϋλάνδη και Τυνησία. Η Κίνα θα γίνει η 15η χώρα όταν και εκείνη επιτρέψει την είσοδο Ευρωπαίων επισκεπτών στο έδαφός της. Εκτός της λίστας βρίσκονται επίσης οι ΗΠΑ και η Ρωσία.

Τουλάχιστον μέχρι τις 15 Ιουλίου θα ισχύσει το απαγορευτικό σε πτήσεις από και προς τη Βρετανία και τη Σουηδία.

Στα σύνορα με τη Βουλγαρία έχει ανοίξει μόνο το συνοριακό πέρασμα του Προμαχώνα, ενώ μόνο για ουσιώδεις λόγους επιτρέπονται οι διελεύσεις στους προερχόμενους από Τουρκία, Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία.

Όλοι όσοι πρόκειται να επισκεφθούν την Ελλάδα θα πρέπει να συμπληρώνουν, τουλάχιστον 48 ώρες πριν την άφιξή τους, την ειδική φόρμα που λειτουργεί στη διεύθυνση https://travel.gov.gr.

Σε όλα τα σημεία εισόδου -αεροδρόμια, λιμάνια και συνοριακά περάσματα- θα λαμβάνονται δείγματα που θα στέλνονται για εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι επισκέπτες είναι φορείς του κορονοϊού. Όσοι υποβάλονται σε εξέταση θα πρέπει να παραμένουν σε απομόνωση στο σημείο του τελικού τους προορισμού εντός της Ελλάδας, ενώ όσοι σκοπεύουν να επισκεφθούν πολλά σημεία στη χώρα θα πρέπει να το δηλώνουν κατά την άφιξή τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ