Χωρίς συμφωνία ο χθεσινός γύρος διαπραγματεύσεων

Η πολύωρη συνάντηση του Σαββάτου κράτησε μέχρι τις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής αλλά κι αυτή απέβη άκαρπη με βασικά προβλήματα «κόκκινα» δάνεια και η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς να παραμένουν άλυτα. Ακόμη υπάρχουν ορισμένες λεπτομέρειες για να επέλθει συμφωνία στα υπόλοιπα ζητήματα από την πρώτη δέσμη των προαπαιτούμενων (μείωση τιμών στα γενόσημα φάρμακα κ.λπ.).
Με αυτά τα δεδομένα παραμένει στον «αέρα» το αν θα συνεδριάσει σήμερα το EuroWorking Group για να δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ της υποδόσης, αλλά των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, υπάρχει απόσταση μεταξύ ελληνικής πλευράς και θεσμών για το εάν η νέα αγορά που θα δημιουργηθεί για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα αφορά μόνον δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ (που είναι επιχειρηματικά) ή και σε μικρότερα δάνεια (συμπεριλαμβανομένων των στεγαστικών).
Επίσης, για το εάν όσοι αποκτήσουν τα «κόκκινα» δάνεια (π.χ. funds), θα έχουν και τη δυνατότητα να «κυνηγούν» τον δανειολήπτη για την εξόφληση της οφειλής.
Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των θεσμών ζητούν επιτάχυνση στην εκδίκαση των αιτήσεων υπαγωγής στη νέα ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια και προσλήψεις προσωπικού στα δικαστήρια της χώρας.