Συνεδριάζει εκτάκτως αύριο η Bundestag για την Ελλάδα

Συνεδριάζει εκτάκτως αύριο η Bundestag  για την Ελλάδα
Συνεδριάζει αύριο εκτάκτως το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας προκειμένου να εξουσιοδοτήσει την γερμανική κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις για την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 10:00 (τοπική ώρα) και σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Βουλής, η συζήτηση προβλέπεται να διαρκέσει 185 λεπτά.

Εντομεταξύ σύμφωνα με την Bild, οι βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) οι οποίοι θα καταψηφίσουν το αίτημα της γερμανικής κυβέρνησης για εξουσιοδότηση στις διαπραγματεύσεις για τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα ενδέχεται να φτάσουντους 50.

Η εφημερίδα φιλοξενούσε χθες δηλώσεις δέκα βουλευτών οι οποίοι προανήγγειλαν ότι θα ψηφίσουν "όχι" στην ψηφοφορία η οποία θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή.

Επισημαίνεται ότι για την επιμήκυνση του δεύτερου προγράμματος στήριξης αρνητικά είχαν ψηφίσει τον Φεβρουάριο 29 μέλη της Κ.Ο. της CDU/CSU και τρεις βουλευτές της Αριστεράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ