Αξιωματούχος ΕΕ: Απειλή για capital controls ως απάντηση στο δημοψήφισμα

Αξιωματούχος ΕΕ: Απειλή για capital controls ως απάντηση στο δημοψήφισμα
Το δημοψήφισμα στην Ελλάδα ουσιαστικά σημαίνει πως το πακέτο διάσωσης των 245 δισ. ευρώ προς για την Ελλάδα λήγει την Τρίτη, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Dow Jones Newswires.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρώτη κίνηση που φαίνεται να εξετάζουν οι εταίροι μετά την ανακοίνωση για δημοψήφισμα από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα είναι τα capital controls.

Αξιωματούχος της ευρωζώνης τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο επιβεβαίωσε ότι «το Eurogroup θα διεξαχθεί» σήμερα, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει το ενδεχόμενο η συζήτηση να επικεντρωθεί πλέον σε ένα «σχέδιο Β», κάτι που φέρεται να επιθυμεί «ένας ορισμένος αριθμός χωρών», σύμφωνα με τον ίδιο.

«Οι Έλληνες θα ψηφίσουν επί μιας συμφωνίας που δεν είναι πια πάνω στο τραπέζι», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας αξιωματούχος για να προσθέσει «Είναι ώρα για το Plan B».

Από την πλευρά τους δύο άλλοι αξιωματούχοι τόνισαν πως η πρώτη αντίδραση στο δημοψήφισμα θα είναι τα capital controls.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ