Μείωση 20% στις κρατήσεις τουριστών στην Ιταλία λόγω κακοκαιρίας

Μείωση 20% στις κρατήσεις τουριστών στην Ιταλία λόγω κακοκαιρίας
Το συνεχιζόμενο κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει την Ιταλία είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν 20%  οι κρατήσεις τουριστών τον Ιούλιο.

Ενδεικτικές της κατάστασης είναι οι δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Ιταλών Ξενοδόχων της περιοχής του Μιλάνου, Λούκα Ρόσι, ο οποίος είπε «κάθε δωμάτιο ξενοδοχείου που μένει κενό κινδυνεύει να εξαφανισθεί από τον τουριστικό χάρτη της χώρας την επόμενη σεζόν».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, σε πολλές ανοικτές πισίνες της χώρας η μείωση εισόδων έχει αγγίξει το 50%, ενώ οι κατά παράδοση «καλοί πελάτες», Ολλανδοί, Αυστριακοί και Γερμανοί τουρίστες, μετά από λίγες ημέρες παραμονής σε διάφορα ιταλικά θέρετρα, σε πολλές περιπτώσεις αποφάσισαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, διακόπτοντας την προγραμματισμένη περίοδο ξεκούρασης. Σε ό,τι αφορά τον γεωργικό τομέα, οι αγροτικοί σύνδεσμοι τονίζουν ότι μετά τις συνεχείς βροχοπτώσεις του τελευταίου μηνός, για να μπορέσουν να επανέλθουν οι αμπελώνες στα επίπεδα παραγωγής του 2013, θα χρειασθούν τουλάχιστον τρία χρόνια. Στην περιοχή της κεντρικής Ιταλίας Αμπρούτσο, με πρωτεύουσα την Λ' Άκουιλα, εκτιμάται ότι ως τώρα οι ζημίες στην γεωργία ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Τις τελευταίες ώρες η κακοκαιρία συνεχίζει να πλήττει την κεντρική και βόρεια Ιταλία. Πολλοί δρόμοι των πόλεων Πίζα και Λιβόρνο έχουν πλημμυρίσει, ενώ σημειώνονται σοβαρά προβλήματα στην πρόσβαση και στις παραθαλάσσιες περιοχές Τιρένια και Μαρίνα Ντι Πίζα, όπου πολλά σπίτια που βρίσκονται στο ισόγειο έχουν γεμίσει νερό.

Εξαιτίας της εκχείλισης του παραπόταμου Τιέπιντο έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές στα προάστια της πόλης Μόντενα, τα οποία είχαν πληγεί από σφοδρό κύμα κακοκαιρίας και τον περασμένο Φεβρουάριο. Προβλήματα αντιμετωπίζει, τέλος, και το Βαρέζε, στην βόρεια περιφέρεια της Λομβαρδίας, όπου υπερχείλισε η λίμνη της πόλης, πλημμυρίζοντας κεντρικές οδικές αρτηρίες του ιστορικού κέντρου.