«Παράθυρο» από Στουρνάρα για κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης

«Παράθυρο» από Στουρνάρα για κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης
Το ενδεχόμενο της κατάργησης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης φέρεται να εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα να δηλώνει πως είναι εφικτή, τώρα που σταθεροποιείται η ελληνική οικονομία.  

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα, ο υπουργός Οικονομικών έθεσε ως προτεραιότητα της οικονομικής πολιτικής την πάταξη της φοροδιαφυγής, ώστε να προχωρήσει η μείωση των συντελεστών φορολόγησης και ελάφρυνσης των αδύναμων ομάδων του πληθυσμού.
«Η δυνατότητα κατάργησης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης είναι κάτι που θα κριθεί κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού για το 2015 εφόσον το επιτρέπουν τα οικονομικά της χώρας», είπε. Συμπλήρωσε δε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταργηθεί η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, αφού «το λέει και το όνομά της, είναι έκτακτη».
«Το φθινόπωρο ξεκινά και η συζήτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέος. Το ελληνικό αίτημα για χαλάρωση των όρων της δημιουργίας πρωτογενών πλεονασμάτων παραμένει πάντα στην ατζέντα της κυβέρνησης, υπογράμμισε ακόμη ο υπουργός Οικονομικών.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι η μείωση της φορολογίας είναι κυβερνητική δέσμευση, εφόσον η δημοσιονομική πειθαρχία τηρείται και όπως τόνισε προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται το οικονομικό επιτελείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ