Το πρόβλημα δεν είναι οι μισθοί των βουλευτών

Το πρόβλημα δεν είναι οι μισθοί των βουλευτών
Το θέμα των μισθών των βουλευτών και των προνομίων που απολαμβάνουν βρίσκεται πάλι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και δεν είναι η πρώτη φορά.

Όμως το πρόβλημα πραγματικά δεν βρίσκεται στους μισθούς των βουλευτών. Γιατί ο βουλευτής είναι ο αντιπρόσωπος όλων των ελλήνων και έχει ψηφιστεί για να τους εκπροσωπεί. Και οφείλει η Πολιτεία να εξασφαλίζει στους βουλευτές άνετη διαβίωση ώστε να μην είναι επιρρεπείς σε άλλες Σειρήνες.
Αυτό υποτίθεται ότι το διασφαλίζει προσφέροντάς τους πέρα από το μισθό και άλλα προνόμια. Το πρόβλημα με την Πολιτεία είναι ότι δεν έχει διασφαλίσει τον έλεγχο των πράξεων των Βουλευτών. Γιατί αν τον είχε εξασφαλίσει δεν θα έψαχναν οι δικαστές μετά από 10 και 15 χρόνια τα περίφημα πόθεν έσχες του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου ή του κ. Γιάννου Παπαντωνίου. Αν το είχε εξασφαλίσει θα είχαμε πραγματικό πόθεν έσχες όχι τι... έσχες με πολλά ερωτηματικά ακόμα και γι αυτό.
Έτσι λοιπόν ζητούμενο πρέπει να είναι όχι πόσα παίρνουν οι βουλευτές αλλά τι έλεγχος γίνεται στις οικονομικές συναλλαγές βουλευτών και Υπουργών. Γιατί μπορεί κάποιος λαϊκίστικα να πει μειώνω 50% τις απολαβές των βουλευτών αλλά την ίδια στιγμή να διατηρεί κερκόπορτες εύκολου πλουτισμού μέσω του βουλευτικού αξιώματος.
Υ.Γ. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να δει κάποιος τις ερωτήσεις όλων των βουλευτών κατά τη διάρκεια της θητείας τους...
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ
[email protected]