Πέθανε στον ύπνο του ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης

Πέθανε στον ύπνο του ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης

Ο Σταύρος Ψυχάρης ήταν πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) μέχρι το 2017

Πέθανε σήμερα το πρωί ο δημοσιογράφος και εκδότης Σταύρος Ψυχάρης, σε ηλικία 77 ετών, στο σπίτι του στο Πόρτο Ράφτη. Ο Σταύρος Ψυχάρης ήταν πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) από το 2009 μέχρι το 2017, Υπήρξε επί πολλά χρόνια εκδότης και διευθυντής των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα».

Άρχισε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 1964 στην εφημερίδα «Δημοκρατική Αλλαγή». Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, εργάστηκε ως κοινοβουλευτικός συντάκτης της εφημερίδας «Έθνος». Από το 1972 ξεκίνησε η εμπλοκή του στον ΔΟΛ, αρχικά ως δημοσιογράφος και εν συνεχεία ως πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας «Τα Νέα». Από το φθινόπωρο του 1983, ήταν διευθυντής της εφημερίδας «Το Βήμα». Τον Σεπτέμβριο του 2001 ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή και από το Σεπτέμβριο του 2003 του διευθύνοντος συμβούλου και αντιπροέδρου του Ομίλου του Δ.Σ. του ΔΟΛ.

Το 2009 πήρε τα ηνία στο Ίδρυμα Λαμπράκη (παλαιότερα Ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη) και στον ΔΟΛ, θέση που ανέλαβε μετά τον θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη το 2009. Εκείνη τη χρονιά, ανέλαβε ο ίδιος την έκδοση τόσο του «Βήματος» όσο και των «Νέων». Το 1996 διορίστηκε Διοικητής του Αγίου Όρους, από την κυβέρνηση Σημίτη, θέση που διατήρησε μέχρι το 2001.

Τιμήθηκε στις 20 Ιουνίου 2010 από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως για την προσφορά του κατά την περίοδο που διετέλεσε Διοικητής του Αγίου Όρους με το οφίκιο του Μεγάλου Νοταρίου του Οικουμενικού Θρόνου.


Γεννηθείς το 1945, είχε παντρευτεί δύο φορές. Από τον πρώτο του γάμο απέκτησε δύο γιους, τον Παναγιώτη και τον Ανδρέα. Από το δεύτερο γάμο του απέκτησε δύο κόρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ