Το πρώτο τεύχος του Superman που κάποτε κόστιζε... 10 σεντς πωλήθηκε έναντι 2,6 εκατ. δολαρίων

Το πρώτο τεύχος του Superman που κάποτε κόστιζε... 10 σεντς πωλήθηκε έναντι 2,6 εκατ. δολαρίων

Το αντίτυπο του πρώτου τεύχους που πωλούνταν το 1939 για μόλις δέκα σεντς, πωλήθηκε έναντι 2,6 εκατ. δολαρίων - Ο ιδιοκτήτης του το κρατούσε σε χρηματοκιβώτιο με ελεγχόμενη θερμοκρασία.

Σπάνιο αντίτυπο του πρώτου τεύχους του Superman, κόμικ που το 1939 πωλούνταν για δέκα σεντς, αγοράστηκε έναντι 2,6 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία.

Στο εξώφυλλο εμφανίζεται ο υπερήρωας που δημιούργησαν ο συγγραφέας Jerry Siegel και ο καλλιτέχνης Joe Shuster να πηδά πάνω από ψηλά κτίρια. Ο αγοραστής θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, σύμφωνα με την εταιρεία διαδικτυακών δημοπρασιών ComicConnect.

Ο πωλητής, ο Μαρκ Μάικλσον, αγόρασε το κόμικ το 1979 από τον αρχικό ιδιοκτήτη του και το κράτησε σε χρηματοκιβώτιο με ελεγχόμενη θερμοκρασία. Ο Μάικλσον, που ζει στο Χιούστον, σπούδασε με χρήματα που έβγαζε αγοράζοντας και πουλώντας κόμικ.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτο σε αυτό το τεύχος ήταν πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις υψηλής ποιότητα τεύχη του Superman, επεσήμανε ο CEO της ComicConnect, Στίβεν Φίσλερ.

Το τελευταίο διάστημα κόμικ με τον Superman έχουν φτάσει σε πολύ υψηλές τιμές. Τον περασμένο Απρίλιο η ComicConnect ανακοίνωσε ότι αντίτυπο του πρώτου τεύχους του Action Comics, to κόμικ που παρουσίασε τον Superman to 1938, πωλήθηκε για 3,25 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ