Ο αντιεμβολιαστής Γρηγόρης Πετράκος «ξανακτυπά» και συγκρίνει τον εαυτό του... με τον Γαλιλαίο

Ο αντιεμβολιαστής Γρηγόρης Πετράκος «ξανακτυπά» και συγκρίνει τον εαυτό του... με τον Γαλιλαίο

Ο γνωστός για τις αιρετικές του απόψεις κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό, προχώρησε σε νέες δηλώσεις κατά του εμβολιασμού και της χρήσης μάσκας.

Στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και την Ελένη Μουστάκη μίλησε ο Γρηγόρης Πετράκος, που αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον κορωνοϊό και την απόφασή του να μην κάνει το εμβόλιο.

«Εγώ δεν έχω κάνει το εμβόλιο και δεν θα το κάνω ποτέ. Αλλά αυτό είναι κάτι προσωπικό. Δεν παρότρυνα κανέναν να το κάνει ή να μην το κάνει. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν το χρειάζονται το εμβόλιο. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος 45 ετών, ο οποίος γυμνάζεται καθημερινά, ο οποίος έχει να φάει κρέας και ζωϊκά δέκα χρόνια. Έχω ένα ανοσοποιητικό πολύ δυνατό, κάνω συχνά τις εξετάσεις μου. Τα πάντα είναι όπως πρέπει, οπότε δεν κινδυνεύω από τις λοιμώξεις. Όχι μόνο από αυτή, αλλά από καμία.

Ο Γαλιλαίος έλεγε μόνος του ότι η γη γυρίζει

Σε εμένα ένας γιατρός που έχει συνείδηση, δεν θα μου συνιστούσε να κάνω το εμβόλιο. Όλη αυτή η κατάσταση με τις υποχρεωτικότητες είναι τόσο παράλογη. Έχουν βγει τέσσερα φάρμακα για τον κορονοϊό, υπάρχουν εμβόλια και στα νοσοκομεία έχουν εμπειρία 1,5 έτους. Γιατί είμαστε σε συναγερμό; Ότι έχω γράψει είναι αναδημοσίευση και αφού πήρα έγκριση από φίλους επιστήμονες και καθηγητές. Πηγαίνει όμως με την πλειοψηφία και η αλήθεια; Ο Γαλιλαίος έλεγε μόνος του ότι η γη γυρίζει.

Θα έπρεπε να ερωτηθούν οι άνθρωποι αν θέλουμε να τους προστατεύουμε

Η μάσκα μου έχει κάτσει πολύ στραβά από την αρχή. Για όλη μου τη ζωή να καλύπτω το πρόσωπό μου; Το θεωρώ ενάντια στην ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης. Αν ο άλλος φοβάται δεν θα κάτσω μπροστά του χωρίς μάσκα. Τι κάνω; Έχω 1,5 χρόνο να πάω σούπερ μάρκετ. Προσάρμοσα τη ζωή μου για να τη ζω όπως τη θέλω. Θα έπρεπε να ερωτηθούν οι άνθρωποι αν θέλουμε να τους προστατεύουμε για πολλά χρόνια ή να πάρουμε το ρίσκο. Πάντα έχουμε δύο κρίσιμες επόμενες εβδομάδες και πλέον έχουμε δυο χρόνια.

Τα μηνύματα που λαμβάνω τα κοιτάω, αν και δεν τα λογαριάζω καθόλου. Ήρθε χαρτί από την εισαγγελία για το βίντεό μου. Ο εισαγγελέας δέχτηκε δυο καταγγελίες από πολίτες ότι παρακινώ σε ανυπακοή. Μετά η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Υγεία χωρίς εργασία δεν υπάρχει. Μπορείς κάποιος να πάρει ένα φάρμακο αν φοβάται; Τι θα πει αρνητής; Πως γίνεται να είναι αντιεμβολιαστές όλοι αυτοί που έχουν κάνει ένα σωρό εμβόλια. Πολλοί συνάδελφοι με έχουν απογοητεύσει γιατί δε λένε την αλήθεια επειδή φοβούνται για την καριέρα τους», είπε, μεταξύ άλλων, ο Γρηγόρης Πετράκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ