Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την α΄ δόση των τηλεοπτικών αδειών

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την α΄ δόση των τηλεοπτικών αδειών
Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης από τις τρεις δόσεις για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας πανελλαδικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου.


Ήδη, την Παρασκευή το πρωί η πλευρά Αλαφούζου κατέβαλε στη ΦΑΕ Πειραιά το ποσό των 14.533.333,34 ευρώ, που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των 43,6 εκατ. ευρώ τα οποία προσέφερε για να αποκτήσει την πρώτη άδεια που δημοπρατήθηκε.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ακολούθησε η πλευρά Μαρινάκη, που κατέθεσε στη ΔΟΥ Πλοίων Πειραιά 24.633.333,34 ευρώ (για συνολική προσφορά 73,9 εκατ. ευρώ), για την τέταρτη άδεια του διαγωνισμού.

Την πρώτη δόση για την τηλεοπτική άδεια που εξασφάλισε στο διαγωνισμό της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης πλήρωσε ο ΑΝΤ1 σήμερα.
Το επιχειρηματικό σχήμα του ομίλου κατέθεσε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας το ποσό των 25.300.000 ευρώ.Υπενθυμίζετια ότι η συνολική προσφορά του καναλιού για την εξασφάλιση της τηλεοπτικής άδειας έφτασε τα 75,9 εκατ. ευρώ.

Τέλος, το σχήμα συμφερόντων Β.Καλογρίτσα θα πρέπει επισης μέχρι το απόγευμα να καταβάλει 17.533.333,34 ευρώ (από τα 52,6 εκατ. ευρώ της δικής του προσφοράς) για την τρίτη άδεια.

Όπως προβλέπει η παράγραφος 8.4 της προκήρυξης, σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής οποιασδήποτε εκ των επόμενων δόσεων του τιμήματος «ανακαλείται αυτοδικαίως η χορηγηθείσα άδεια».