Θύμα ηλεκτρονικής επίθεσης η Wall Street Journal

Θύμα ηλεκτρονικής επίθεσης η Wall Street Journal
Η Wall Street Journalα νακοίνωσε χτες πως έπεσε θύμα ηλεκτρονικής επίθεσης την ευθύνη για την οποία ανέλαβε στο Twitter ένας χάκερ ο οποίος προσέφερε προς πώληση κωδικούς πρόσβασης στον σέρβερ της αμερικανικής οικονομικής εφημερίδας.


Στην έκδοσή της στο Ίντερνετ, η Wall Street Journal, η οποία ανήκει στον ίδιο όμιλο με το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Dow Jones Newswire, αναφέρει πως η υπηρεσία της γραφιστικής απεικόνισης των ειδήσεών "έπεσε θύμα πειρατείας από τρίτα μέρη", υποστηρίζοντας πάντως πως "μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί καμιά ζημιά". "Στο στάδιο αυτό δεν βλέπουμε καμιά απόδειξη πως υπάρχει οποιαδήποτε επίπτωση στους πελάτες του Dow Jones ή στις προσωπικές πληροφορίες των πελατών", διαβεβαίωσε μια εκπρόσωπος της εφημερίδας. Καμιά αλλαγή στους χάρτες ή τους πίνακες δεν έχει εξάλλου διαπιστωθεί, όμως "συνεχίζεται ακόμη η εξέταση" του συστήματος, διαβεβαιώνει η εφημερίδα, διευκρινίζοντας πως χρησιμοποιήθηκαν πολλοί υπολογιστές για να "απομονωθούν" οι επιθέσεις.
Η WSJ αναφέρει πως ανακάλυψε την εισβολή μετά την "ανάληψη της ευθύνης" γι' αυτήν στο Twitter από έναν χάκερ ο οποίος προσέφερε, έναντι χρημάτων, πληροφορίες για τους πελάτες του ιστότοπου, αλλά και δεδομένα που επιτρέπουν την πρόσβαση στον σέρβερ της εφημερίδας.
Σύμφωνα με τον Άντριου Κομαρόφ, εμπειρογνώμονα στην ασφάλεια των ηλεκτρονικών υπολογιστών ο οποίος ειδοποίησε την εφημερίδα για την εισβολή και βρίσκεται επί τα ίχνη του εισβολέα, όπως σημειώνει η WSJ, μια τέτοια πρόσβαση θα επέτρεπε σε κάποιον "να τροποποιεί άρθρα, να προσθέτει νέα περιεχόμενα και να καταργεί λογαριασμούς χρηστών".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ