Άγρια νύχτα στην Ελευθεροτυπία-Δεν κυκλοφόρησε η εφημερίδα

Άγρια νύχτα στην Ελευθεροτυπία-Δεν κυκλοφόρησε η εφημερίδα
Σε νέες περιπέτειες εισέρχεται και πάλι η πολύπαθη Ελευθεροτυπία καθώς η εφημερίδα δεν κυκλοφόρησε σήμερα στα περίπτερα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αργά χθες το βράδυ υπήρξε έντονη σύγκρουση μεταξύ του εκδότη κ Χάρη Οικονομόπουλου και συντακτών της εφημερίδας καθώς ο πρώτος ετοίμαζε νέα σφοδρή επίθεση κατά της Ένωσης Συντακτών ενώ αργά το βράδυ η δικαιολογία που δινόταν για τη μη έκδοση ήταν ότι δεν υπήρχε χαρτί γιατί δεν είχε πληρωθεί ο προμηθευτής. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Διευθυντής Σύνταξης της εφημερίδας Βαγγέλης Δεληπέτρος επιχειρούσε να έλθει σε επαφή με συντάκτες γύρω στις 12:30 το βράδυ προκειμένου να εκδοθεί η εφημερίδα . Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκδότης της Ελευθεροτυπίας κ. Χάρης Οικονομόπουλος είχε δεσμευτεί στην ΕΣΗΕΑ για εξόφληση των οφειλών προς τους εργαζόμενους σήμερα Τρίτη και αναζητούσε αφορμή να προκαλέσει κρίση καθώς δεν είχε σκοπό να τηρήσει τη συμφωνία.

Άλλωστε οι προθέσεις του είχαν διαφανεί από το χθεσινό Κυριακάτικο φύλλο της Ελευθεροτυπίας όπου σε άρθρο του ο κ. Οικονομόπουλος ανέφερε επί λέξει «η απεργία προκλήθηκε ΔΗΘΕΝ για «την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων οφειλών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2013», οφειλών που 150 από τους 160 περίπου εργαζομένους έχουν ήδη αποδεχθεί συμβατικά να τους καταβληθούν μέχρι τον Αύγουστο του 2014» δίνοντας τη δική του ερμηνεία στην αντίδραση των εργαζομένων στη δημοσίευση συνέντευξης του τέως Βασιλιά στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία η οποία ματαιώθηκε μετά από αντίδραση τω δημοσιογράφων. Ταυτόχρονα επιτέθηκε άμεσα εναντίον του πρωην Προέδρου της ΕΣΗΕΑ Δ Τρίμη αλλά και έμμεσα στην ηγεσία του σωματείου κατηγορώντας τους ως νοσφιστές της ιστορίας, των συμβόλων και των διακριτικών της «Ελευθεροτυπίας», και ισχυριζόμενος ότι «πασχίζουν με κάθε τρόπο να ξανακλείσουν την εφημερίδα εγκληματώντας όχι μόνο σε βάρος της περιουσίας μιας εταιρείας, αλλά σε βάρος του συνόλου των πρώην εργαζομένων της και όλων των πιστωτών της».

Η απάντηση Τρίμη ήταν άμεση. Ο πρώην Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κατηγόρησε τον κ. Οικονομόπουλο ότι δεν μπορεί να υπηρετήσει ούτε καν την αλήθεια και ότι προσφεύγει σε μυθεύματα που αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις του κ. Οικονομόπουλου και της κ. Τεγοπούλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ