Π. Καψής: Μέσα στο Μάρτιο θα εκπέμψει πιλοτικά η ΝΕΡΙΤ

Π. Καψής: Μέσα στο Μάρτιο θα εκπέμψει πιλοτικά η ΝΕΡΙΤ
«Μέσα στο Μάρτιο θα αρχίσει να γίνεται, πιλοτικά, η εκπομπή του προγράμματος της ΝΕΡΙΤ και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των προσλήψεων και για τους δημοσιογράφους και το καλλιτεχνικό προσωπικό και για τους διοικητικούς και τεχνικούς».


Αυτό δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα ο υφυπουργός Παντελής Καψής, τονίζοντας ότι «η 27η Απριλίου είναι η τελευταία ημερομηνία, με βάση και τη συμφωνία με την EBU, κατά την οποία θα πρέπει να εκπέμψει η ΝΕΡΙΤ».
Αναφορικά με τις αποζημιώσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ, είπε πως «έχουν δοθεί 30 εκατ. ευρώ, που είναι πάνω από το μισό του ύψους των αποζημιώσεων που πρέπει να δοθούν, αλλά εκκρεμεί η απόφαση του ΥΠΟΙΚ με βάση το Ενιαίο Μισθολόγιο για τον ακριβή υπολογισμό. Αυτό είναι ζήτημα απόφασης του ΥΠΟΙΚ. Στην τηλεόραση, έχουν κάνει όλους τους υπολογισμούς. Δεν έχει υπάρξει καθυστέρηση και μέχρι στιγμής πληρώνονται κανονικά. Η δόση που θα δοθεί τις επόμενες ημέρες είναι σε εκκρεμότητα, με βάση το ύψος που πρέπει να υπολογιστεί. Κάνω κι εγώ μια προσπάθεια του πώς μπορεί να υπολογιστεί για τους συμβασιούχους και έχω ζητήσει και από τις ενώσεις να έλθουν μαζί, αλλά δεν έχει υπάρξει συμφωνία και δεν έρχονται. Το ζήτημα είναι σε εκκρεμότητα και πρέπει να το αποφασίσει το ΥΠΟΙΚ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ