Τετάρτη και Παρασκευή συνεδριάζει το ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Τετάρτη και Παρασκευή συνεδριάζει το ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες
Αύριο το απόγευμα και το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής θα πραγματοποιηθούν οι διασκέψεις της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για την υπόθεση χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας προς 3 εκατομμύρια ευρώ η καθεμία.

Στις δυο διασκέψεις θα συμμετέχουν 30 μέλη. Εκτός του πρόεδρου Νικολάου Σακελλαρίου, θα συμμετέχουν 3 αντιπρόεδροι, σύμβουλοι Επικρατείας και 3 πάρεδροι του ΣτΕ (οι τελευταίοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου). Εισηγητής είναι ο σύμβουλος Επικρατείας Γιώργος Παπαγεωργίου.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Alpha, Antenna, Epsilon TV (E-TV), Mega Channel, ΣΚΑΪ, Star Channel και η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών και ζητούν την ακύρωση των κυβερνητικών αποφάσεων για την χορήγηση των 4 αδειών «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».

Σημειώνεται, ότι οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών έχουν συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ στις 4 Ιουλίου 2016.

Υπενθυμίζεται, ότι η πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας, την περασμένη εβδομάδα, διήρκεσε περίπου μία ώρα και ματαιώθηκε μετά από έντονη αντιπαράθεση που υπήρξε μεταξύ των δικαστών και του πρόεδρου του δικαστηρίου.

πηγή: naftemporiki.gr