Αύξηση κατώτατου μισθού στα 663 ευρώ από 1η Ιανουαρίου

Αύξηση κατώτατου μισθού στα 663 ευρώ από 1η Ιανουαρίου

Στα 29,62 ευρώ διαμορφώνεται το κατώτατο ημερομίσθιο για τους εργατοτεχνίτες.

Από 650 ευρώ, που ίσχυε προηγουμένως, αυξάνεται κατά 2%, σύμφωνα με απόφαση του υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Στα 29,62 ευρώ το κατώτατο ημερομίσθιο για τους εργατοτεχνίτες.


Με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη -σε συνέχεια της σύμφωνης γνώμης που διατύπωσε το Υπουργικό Συμβούλιο τον περασμένο Ιούλιο, μετά από σχετική εισήγηση του αρμόδιου υπουργού τότε- καθορίζεται, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ο νόμιμος κατώτατος μισθός και το νόμιμο κατώτατο ημερομίσθιο για πλήρη απασχόληση, για τους υπαλλήλους και τους εργατοτεχνίτες όλης της χώρας, ως εξής:

α) Για τους υπαλλήλους, ο κατώτατος μισθός αυξάνεται κατά 2% και ορίζεται στα 663 ευρώ από 650 ευρώ προηγουμένως.

β) Για τους εργατοτεχνίτες, το κατώτατο ημερομίσθιο αυξάνεται επίσης κατά 2% και ορίζεται στα 29,62 ευρώ από 29,04 ευρώ προηγουμένως.

Η απόφαση τίθεται σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2022, αναφέρει ανακοίνωση.

Σε σχέση με τη διαδικασία της πρόσθετης αύξησης του νόμιμου κατώτατου μισθού και του νόμιμου κατώτατου ημερομισθίου το 2022, ισχύουν στο ακέραιο οι πρόσφατες δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ