Ξεπέρασαν τις 27.000 οι αιτήσεις για το ΟΑΕΔ-Coursera - Παράταση μέχρι τις 10/12

Ξεπέρασαν τις 27.000 οι αιτήσεις για το ΟΑΕΔ-Coursera - Παράταση μέχρι τις 10/12

Ήδη έχουν υποβληθεί περισσότερες από 27.000 αιτήσεις.

Παρατείνεται, μέχρι την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, στις 23:59 ή έως τη συμπλήρωση των προσφερόμενων θέσεων, η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη δωρεάν πρόσβαση ανέργων σε διαδικτυακά μαθήματα διαφορετικών ειδικοτήτων στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) με το Coursera. Ήδη έχουν υποβληθεί περισσότερες από 27.000 αιτήσεις.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/psephiakes-dexiotetes/dorean-katartise-gia-anergous-coursera.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Ψηφιακές Δεξιότητες → Δωρεάν κατάρτιση για ανέργους (Coursera).

Η εταιρεία Coursera, μέσω της παγκοσμίως αναγνωρισμένης διαδικτυακής πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης, που διαθέτει, παρέχει σειρά μαθημάτων σε πλήθος ειδικοτήτων σε συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, όπως τα Carnegie Mellon, Columbia University, Duke University, École Polytechnique, Johns Hopkins University, Imperial College, New York University, Princeton University, Stanford University, University of Chicago, University of Leeds και Yale University.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΟΑΕΔ παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε έως 50.000 εγγεγραμμένους ανέργους σε 77 σειρές μαθημάτων υποτιτλισμένων στα ελληνικά, καθώς και σε ακόμη 3.800 αγγλόγλωσσες σειρές μαθημάτων, με στόχο την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και την απόκτηση νέων γνώσεων, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Coursera.

Μετά την υποβολή των αιτήσεων, θα αποστέλλεται μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στους ωφελούμενους με αναλυτικές οδηγίες σχετικά με την εγγραφή και την πρόσβασή τους στην πλατφόρμα του Coursera.

Η διαδικασία επιλογής των μαθημάτων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Δεκεμβρίου και η παρακολούθηση των μαθημάτων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Φεβρουαρίου 2021. Όσοι ωφελούμενοι ολοκληρώσουν επιτυχώς κάθε επιλεγόμενο μάθημα, θα τους παρέχεται δωρεάν πιστοποιητικό παρακολούθησης από την εταιρεία Coursera.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ