Οι λιμενικοί ζητούν τα λεφτά τους πίσω από 01/08/2012

Οι λιμενικοί ζητούν τα λεφτά τους πίσω από 01/08/2012
Για το θέμα, συνεδρίασαν σήμερα οι ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας και αποφασίστηκε, ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα

προχωρήσουν σε νέες πρωτοβουλίες με στόχο την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων που αφορά την επιστροφή του μισθολογίου τους στην προτεραία κατάσταση και στη διασφάλιση των δικαιούμενων αναδρομικών αποζημιώσεων.Την άμεση εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας σχετικά με τις αναδρομικές μειώσεις των αποδοχών τους ζητούν οι ένστολοι. Εξώδικη πρόσκληση στους υπουργούς Ναυτιλίας και Οικονομικών από την Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος και την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.
Υπενθυμίζεται, ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ είχε κρίνει ομόφωνα, πως οι περικοπές των αποδοχών όλων των ένστολων, όλων των Σωμάτων, που έγιναν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012 κατ' επιταγή του νόμου 4093/2012 είναι αντισυνταγματικές.
Στην εξώδικη πρόσκληση καλείται το ελληνικό δημόσιο να συμμορφωθεί άμεσα με τις αποφάσεις του ΣτΕ και να επιστραφεί σε κάθε ένα από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, για το χρονικό διάστημα από 1-8-2012 έως σήμερα, η διαφορά των αποδοχών που προκύπτει από την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4093/2012.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ