Δωδώνη: Αύξηση 28% στον κύκλο εργασιών το 2020

Δωδώνη: Αύξηση 28% στον κύκλο εργασιών το 2020


Το συνολικό καθαρό κέρδος για τον Όμιλο ανήλθε σε 5 εκατ. ευρώ.

 

Στις 6 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Δωδώνη κατά τη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκαν τα ελεγμένα οικονομικά αποτελέσματα για το 2020.

Το 2020, η Δωδώνη πραγματοποίησε κύκλο εργασιών σε επίπεδο Ομίλου ύψους 138 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 28% σε σχέση με το 2019.
Το μικτό περιθώριο του Ομίλου ήταν ελαφρώς χαμηλότερο στο 19,4% εν μέρει ως αποτέλεσμα του αυξημένου κόστους προμήθειας πρώτης ύλης (γάλακτος).
Η αύξηση των πωλήσεων είναι κυρίως αποτέλεσμα της 100% ενοποίησης της λειτουργίας της Δωδώνη Κύπρου, η οποία πλέον συνεισφέρει περισσότερο από 20% στις συνολικές πωλήσεις του Ομίλου.
Το συνολικό καθαρό κέρδος για τον Όμιλο ανήλθε σε 5 εκατ. ευρώ.
Ως απόρροια της εστίασης της Δωδώνη στην ενίσχυση των αποτελεσμάτων της σε θέματα βιωσιμότητας, η Εταιρεία κατάφερε να αυξήσει την βαθμολογία της από την ανεξάρτητη αρχή αξιολόγησης Ecovadis και συμπεριλήφθηκε στο κορυφαίο 10% των γαλακτοκομικών εταιρειών παγκοσμίως.
Επιπροσθέτως, η Εταιρεία αύξησε το συνολικό αριθμό εργαζομένων που απασχολεί από 586 σε 608.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, επιβεβαίωσε επίσης την συνέχιση της ανάπτυξης της δομής του Ομίλου με την προαγωγή του κ. Μιχάλη Παναγιωτάκη σε Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δωδώνη Α.Ε., διαδεχόμενος τον κ. Tom Seepers ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου. Επίσης, ο κ. Γεώργιος Μπιζέτας αντικαθιστά τον κ. Evgeny Borodkin στην Οικονομική Διεύθυνση της Εταιρείας με τον κ. Borodkin να προάγεται σε Οικονομικό Διευθυντή του Ομίλου.
Ο κ. Tom Seepers δήλωσε σχετικά: «Το 2020 ήταν μια δύσκολη αλλά τελικά επιτυχημένη χρονιά για την Εταιρεία. Νιώθουμε υπερήφανοι που ανταποκριθήκαμε στις προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε λόγω της πανδημίας covid-19 και που καταφέραμε να κρατήσουμε ασφαλές το προσωπικό μας, να στηρίξουμε τους παραγωγούς μας συνεχίζοντας χωρίς διακοπές τη συλλογή της συνολικής παραγόμενης ποσότητας γάλακτος καθώς επίσης και την απρόσκοπτη πλήρη εξυπηρέτηση των πελατών μας.
Έχοντας ηγηθεί του μετασχηματισμού της Δωδώνη Α.Ε. για σχεδόν 8 χρόνια, είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να μεταφέρω τη σκυτάλη της ηγεσίας της Δωδώνη στην Ελλάδα στον κ. Μιχάλη Παναγιωτάκη που υπήρξε ο στενός μου συνεργάτης κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής και ένας από τους βασικότερος μοχλούς της επιτυχίας μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δωδώνη Α.Ε. έχει πλήρη εμπιστοσύνη στη νέα τοπική ηγεσία αποτελούμενη από τους κκ. Παναγιωτάκη και Μπιζέτα. Τόσο ο κ. Borodkin όσο και εγώ προσβλέπουμε και ανυπομονούμε να εστιάσουμε τις προσπάθειες μας στην περαιτέρω στρατηγική και διεθνή ανάπτυξη του Ομίλου της Δωδώνη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ