Επιτυχημένη η έκδοση 7ετούς ομόλογου 500 εκατ.ευρώ από τον ΟΤΕ

Επιτυχημένη η έκδοση 7ετούς ομόλογου 500 εκατ.ευρώ από τον ΟΤΕ

Υπερκαλύφθηκε η έκδοση του ομολόγου που ανέλαβαν από κοινού ως Joint Bookrunners / Lead Managers οι τράπεζες BNP Paribas και Goldman Sachs International.

Τη διαδικασία βιβλίου προσφορών (bookbuilding) για την έκδοση ομολόγου 500 εκατ. ευρώ, επταετούς διάρκειας, από τις διεθνείς αγορές ολοκλήρωσε σήμερα ο Όμιλος ΟΤΕ.

Η έκδοση συγκέντρωσε ζωηρό ενδιαφέρον από τους επενδυτές με αποτέλεσμα η έκδοση να υπερκαλυφθεί καθώς προσφέρθηκαν περισσότερα από 2,5 δισ. ευρώ, ενώ το επιτόκιο διαμορφώθηκε στην περιοχή του 1%.

Το νέο ομόλογο εκδόθηκε από την OTE plc με την εγγύηση της ΟΤΕ ΑΕ, στο πλαίσιο του υφισταμένου Προγράμματος Έκδοσης Μεσομακροπρόθεσμων Ομολόγων που διέπεται από το αγγλικό δίκαιο. Το ομόλογο θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου και η εκκαθάριση θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου 2019.

Την έκδοση του ομολόγου ανέλαβαν από κοινού ως Joint Bookrunners / Lead Managers οι τράπεζες BNP Paribas και Goldman Sachs International και ως Co-Managers οι τράπεζες Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank Ergasias και Τράπεζα Πειραιώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ