Τι ζητούν οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ - Οι νέες προτάσεις

Δόθηκε τρίμηνη παράταση

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ - Οι νέες προτάσεις

Τρίμηνη παράταση, μέχρι 31/3/2018, της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του ΟΤΕ, που έληγε στο τέλος του 2017 αποφάσισαν εργαζόμενοι και διοίκηση του Ομίλου.

Η επιχειρησιακή σύμβαση των εργαζομένων στον ΟΤΕ έληγε το τέλος του έτους και όπως ανέφερε προ ημερών ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Μιχάλης Τσαμάζ, αν δεν υπάρξει συμφωνία και υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, τότε θα μπουν σε καθεστώς μετενέργειας (βασικός μισθός και επιδόματα ωρίμανσης, τέκνων, σπουδών και επικινδύνου εργασίας), γεγονός που σημαίνει ότι μετά από 3 μήνες θα κοπούν και τα 30 επιδόματα που παίρνουν οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ.

Στην τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων, υπαναχώρησαν έναντι των αρχικά απαιτήσεων τους (αυξήσεις 11%, διασφάλιση των θέσεων εργασίας κλπ) και ζήτησαν:

*Αυξήσεις για τους παλιούς 1,5% για το 2018 και 1,5% για το 2019 με 35ωρο.

*Αυξήσεις για τους προσληφθέντες μετά το 2015 (πρώην OTEplus) 3,5% για το 2018 και 3,5% για το 2019 (στα κλιμάκια), 40ωρο και κουπόνια 20€ ανά μήνα.

*Πάγωμα συσσώρευσης άδειας ασθενείας για τους παλιούς και 35 ημέρες κατ’ έτος για τους νέους.

*Επιτροπή για συνταξιοδοτικό πρόγραμμα σε σύνδεση με τον λογαριασμό νεότητας

*Επαναδιατύπωση της πρότασης της διοίκησης για τους 9 τακτικούς μισθούς, σε δύο ζώνες, Δηλαδή οι πριν το 2006 να παίρνουν τους 9 τακτικούς και οι μετά το 2006 να μην τους παίρνουν.

*Μικτή επιτροπή ΟΜΕ-ΟΤΕ και διοίκησης για αναγνώριση πτυχίων.

Οι νέες προτάσεις θα τεθούν εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ενώ η διοίκηση του ΟΤΕ δεσμεύτηκε για αυτό το διάστημα να μην προχωρήσει σε εκ περιτροπής εργασία ή σε απολύσεις.


Επίδομα βιβλιοθήκης και φωτοτυπικού παίρνουν οι εργαζόμενοι

Σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ έχουν 30 επιδόματα τα οποία δεν έχουν κοπεί. Μεταξύ των επιδομάτων αυτών είναι: βιβλιοθήκης, οδήγησης αυτοκινήτου δακτυλογράφησης, αναλυτή προγραμμάτων, διατακτικές για σίτιση, ειδικές άδειες, επίδομα γέννησης και άδειας τοκετού 9 μηνών (από 6 που ισχύουν), 30 μέρες ασθένειας, προσαύξηση αμοιβή υπερωριακής απασχόλησης κατά 40% και αποζημίωση συνταξιοδότησης (25.000 ευρώ + 9 μισθοί).

Ειδικά για το θέμα της παροχής της άδειας ασθενείας για 30 ημέρες , ο κ. Τσαμάζ είπε «αν ένας εργαζόμενος δεν κάνει χρήση και των 30 ημερών μέσα στο χρόνο μπορεί να μεταφέρει το υπόλοιπο στις επόμενες χρονιές. Φτάνουν λοιπόν κάποιοι να έχουν και δύο χρόνια αδειών».

Σε ότι αφορά τα λεγόμενα εκτός έδρας, είπε ότι στον ΟΤΕ, εκτός θεωρούνται τα 20 χιλιόμετρα και πάνω. «Αν κάποιος πάει από το Μαρούσι στην Γλυφάδα θεωρείται εκτός έδρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ