Προ των πυλών το Ταμείο Νησιωτικής Επιχειρηματικότητας

Προ των πυλών το Ταμείο Νησιωτικής Επιχειρηματικότητας

Της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας προηγήθηκε η αναλυτική παρουσίαση του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου του ΕΤΕΑΝ

Επισημοποιήθηκε, η συνεργασία μεταξύ του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) και του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) με την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας.

Έτσι κατά την 42η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του ΕΟΑΕΝ, υπό το συντονισμό του Προέδρου του Επιμελητηρίου Χίου κ. Γιώργου Γεωργούλη, παρουσία του Δημάρχου Οινουσσών κ. Στέφανου Βογιατζή και του Δημάρχου Χίου κ. Μανώλη Βουρνού, υπεγράφη τοΠρωτόκολλο συνεργασίας από τον Πρόεδρο του ΕΟΑΕΝ κ.Θρασύβουλο Καλογρίδηκαι τον Πρόεδρο του ΕΤΕΑΝ κ.Κώστα Γαλιάτσο.

Αναφερόμενος στην έναρξη της ουσιαστικής συνεργασίας με το ΕΤΕΑΝ, ο Πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ, κ. Θράσος Καλογρίδης τόνισε ότι το Πρωτόκολλο Συνεργασίας με το ΕΤΕΑΝ έρχεται ως έμπρακτη κορύφωση σειράς επαφών μεταξύ των δύο φορέων τους τελευταίους μήνες με θέμα τηνεύρεση λύσεων για την ουσιαστική στήριξη της επιχειρηματικότητας στα νησιά μας. Το Πρωτόκολλο που υπογράψαμε, υπογράμμισε ο κ. Καλογρίδης, πρώτον, δίδει τη δυνατότητα σε κάθε νησιωτικό επιμελητήριο-μέλος του ΕΟΑΕΝ να συστήσει τοπικό «σημείο επαφής ΕΤΕΑΝ» σε κάθε νησί, ανοίγοντας έτσι έμπρακτα το δρόμο στη μείωση του αποκλεισμού και της απομόνωσης που νοιώθουν οι νησιωτικές επιχειρήσεις. Δεύτερον, προβλέπει τη συνεργασία των δύο φορέων για τη δημιουργία ενός Ταμείου Νησιωτικής Επιχειρηματικότητας. Τρίτον, προωθεί τη δημιουργία ενός Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης σε κάθε μία νησιωτική περιφέρεια και τέλος προβλέπει τη συνέργεια για τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Νησιωτικής Συνοχής και Επιχειρηματικότητας» (Insularity Cohesion & Entrepreneurship Fund).

Της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας προηγήθηκε η αναλυτική παρουσίαση του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου του ΕΤΕΑΝ, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στομοντέλο ανάπτυξης Περιφερειακών Αναπτυξιακών Ταμείωνκαι στις ευνοϊκές επιπτώσεις τους για τις νησιωτικές οικονομίες, ενώ επί τη ευκαιρία της διοργάνωσης της Γενικής Συνέλευσης στις Οινούσσες, εισηγήθηκε τη δημιουργία του Ταμείου Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου. Δεν παρέλειψε δε να επικροτήσει τις άοκνες προσπάθειες του ΕΟΑΕΝ και της ηγεσίας του, για τη δημιουργία αφενός ενός Ευρωπαϊκού Διαρθρωτικού Ταμείου Νήσων και αφετέρου στη σύσταση ενός Ταμείου Νησιωτικής Ανάπτυξης, μέσα από τη συνεργασία ΕΟΑΕΝ και των αρμόδιων Υπουργείων με διαχειριστή το ΕΤΕΑΝ. «Σε όλους αυτούς τους στόχους του, ο ΕΟΑΕΝ θα μας βρει με πράξεις δίπλα του» σημείωσε με έμφαση ο κ. Γαλιάτσος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ