Τι προβλέπει η συμφωνία του Σκλαβενίτη με την Πανγαία

Το deal στον χώρο του real estate

Τι προβλέπει η συμφωνία του Σκλαβενίτη με την Πανγαία

Την απόκτηση πέντε εμπορικών ακινήτων συνολικής επιφάνειας 87 χιλ. τμ περίπου έναντι συνολικού τιμήματος 71 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο όμιλος εταιρειών Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ.

 

Ειδικότερα, η Πανγαία απέκτησε από εταιρεία συμφερόντων ξένων θεσμικών επενδυτών τέσσερα (4) εμπορικά ακίνητα (υπεραγορές) συνολικής επιφάνειας 75 χιλ. τ.μ. περίπου, έναντι συνολικού τιμήματος 47 εκατ.ευρώ. Τα ακίνητα βρίσκονται στη Λεωφ. Μαραθώνος (Γέρακας), στη Λεωφ. Αθηνών (Αθήνα), στη Λεωφ. Πέτρου Ράλλη (Αγ.Ι.Ρέντης) και στην Πάτρα.

Επιπρόσθετα ολοκλήρωσε την εξαγορά εμπορικού ακινήτου (υπεραγορά και γραφεία), που βρίσκεται στη Λεμεσό της Κύπρου, συνολικής επιφάνειας 12 χιλ. τμ περίπου, έναντι τιμήματος 24 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο προϋπάρχουσας συμφωνίας με την εταιρεία Chris Cash & Carry Ltd του ομίλου Σκλαβενίτη, όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση.
Όλα τα ακίνητα εκμισθώθηκαν σε εταιρείες του ομίλου Σκλαβενίτη για διάρκεια 25 ετών.
Με τις συγκεκριμένες μισθωτικές συμφωνίες η Πανγαία διευρύνει τη συνεργασία της με τον όμιλο Σκλαβενίτη, τον μεγαλύτερο ελληνικό όμιλο στο χώρο της λιανικής πώλησης τροφίμων και ειδών ευρείας κατανάλωσης.

Με αφορμή τις νέες επενδύσεις, ο Διευθύνων Συμβουλος της Πανγαία, κ.Α. Καρυτινός, δήλωσε ότι «η ένταξη των συγκεκριμένων ακινήτων στο χαρτοφυλάκιο της Πανγαία ανταποκρίνεται πλήρως στη στρατηγική ανάπτυξης που ακολουθεί με συνέπεια η εταιρεία. Οι μέτοχοι και η διοίκηση της είναι πεπεισμένοι ότι οι προοπτικές της ελληνικής αγοράς εμπορικών ακινήτων είναι εξαιρετικά θετικές στο πλαίσιο της γενικότερης ανάκαμψης της οικονομίας. Για το λόγο αυτό η Πανγαία παραμένει προσηλωμένη στη στρατηγική των επιλεγμένων τοποθετήσεων σε εμπορικά ακίνητα με αξιόλογα επενδυτικά χαρακτηριστικά στηρίζοντας την προσπάθεια της χώρας και προσδοκώντας αξιόλογες αποδόσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ