Οριστικά εκτός ο Βρυώνης του "Ε" - Οκτώ οι υποψήφιοι για τις άδειες

Οριστικά εκτός ο Βρυώνης του "Ε" - Οκτώ οι υποψήφιοι για τις άδειες
Αποδεκτή η εγγυητική επιστολή του Καλογρίτσα

Οκτώ τελικά θα είναι οι υποψήφιοι οι οποίοι θα διεκδικήσουν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, στηδημοπρασία που θα ξεκινήσει το πρωί της Τρίτης. Συγκεκριμένα ηΓενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης πήρε την απόφασηνα αποδεχθεί την εκπρόθεσμη εγγυητική επιστολή των τριών εκατ. ευρώ που κατέθεσε η πλευρά Καλογρίτσα καθώς και να απορρίψει την εγγυητική επιστολή της πλευράς Βρυώνη η οποία θεωρήθηκε εκτός των προδιαγραφών που θέτει ο νόμος.

Παράλληλα, εδώ και λίγη ώρα στο υπουργείο Τύπου βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις ανάμεσα στιςαρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Η απόφαση που λαμβάνουν οι κυβερνητικές υπηρεσίες είναι ότι από τους εννέα υποψήφιους για τις συνολικά τέσσερις τηλεοπτικές άδειες,οι οκτώ θα μπουν στη διεκδίκηση καθώςαποκλείεται ο Φίλιππος Βρυώνης, επειδή η εγγυητική επιστολή που κατέθεσε βρίσκεται εκτός των όρων και προϋποθέσεων που θέτει ο νόμος.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα που προέκυψε αναφορικά με την υπόθεση Καλογρίτσα είναι ότι είχε να κάνειμε εκπρόθεσμη κατάθεση της εγγυητικής επιστολής των τριών εκατομμυρίων ευρώ που χρειάζεται κάποιος για να συμμετάσχει κάποιος από τους εννέα υποψηφίους στην δημοπρασία.

Από την άλλη πλευρά, στην περίπτωση του κ. Βρυώνη, το πρόβλημα έγγυται στο γεγονός πως η εγγυητική επιστολή που παρουσίασε ο ιδιοκτήτης του «Ε» από τράπεζα του Χονγκ Κονγκ έχει διάρκεια 36 ημερών, ενώ η προκήρυξη ρητά αναφέρει πως η τραπεζική εγγυητική επιστολή θα πρέπει να ισχύει για το επόμενο έτος.

Η απόφαση για τις δύο ενστάσεις αναφορικά με τις εγγυητικές των κυρίων Καλογρίτσα και Βρυώνη ελήφθη από τον γενικό γραμματέα Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο ο οποίος ζήτησε τη νομική συμβολή του πληρεξούσιου δικηγόρου του ελληνικού Δημοσίου Ιωάννη Μαντζουράνη.

Σύμφωνα με απόφαση του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου δεκτές γίνονται οι εγγυητικές επιστολές των συμμετεχόντων ήτοι των :
1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)
είναι αποδεκτές, καθόσον πληρούν όλες τις απαιτούμενες από τον νόμο και την προκήρυξη προϋποθέσεις.

Επιπλέον διευκρινίζεται «η εγγυητική επιστολή του υποψηφίου ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV), δεν πληροί τις απαιτούμενες από τον νόμο και την προκήρυξη προϋποθέσεις, και για αυτό δεν γίνεται αποδεκτή, επειδή έχει συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 799, έχει διάρκεια ισχύος τριάντα έξι (36) ημέρες και είναι μεταβιβάσιμη, ενώ η υπ’ αρ. 1/2016 Προκήρυξη του Υπουργού Επικρατείας (Παράρτημα ΙΙ) ορίζει ότι αυτή πρέπει να συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 760, να έχει διάρκεια ισχύος τριακόσιες εξήντα πέντε (365) ημέρες και να μην είναι μεταβιβάσιμη».

Πηγή:parapolitika.gr