Σε ανοδική τροχιά τα κέρδη της MLS

Σε ανοδική τροχιά τα κέρδη της MLS
Σε 1,99 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη μετά από φόρους της MLS στο α' εξάμηνο του 2016, αυξημένα κατά 36,8%, με την εταιρεία να κάνει λόγο για το καλύτερο πρώτο εξάμηνο της ιστορίας της.

Σε 11,48 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών, αυξημένος κατά 5,4%. Σε 3,98 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBIΤDA), αυξημένα κατά 28,4%.

Η καθαρή θέση της εταιρίας εμφανίζεται ενισχυμένη στα 23,90 εκατ. ευρώ έναντι 22,58 εκατ. ευρώ στις 31-12-2015.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2016 ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΜLS κ. Γιάννης Καματάκης δήλωσε: «Τον Ιούλιο του 2016 στην ελληνική αγορά πουλήθηκαν 211.000 Smartphones έναντι 170.000 τον περσινό Ιούλιο. Το μερίδιο της ΜLS τον Ιούλιο φέτος διαμορφώθηκε σε 6,8% (έναντι 3,2% πέρυσι), ξεπερνώντας το μερίδιο της Sony, της LG, της Microsoft–Nokia και πλησιάζοντας πολύ το μερίδιο (σε τεμάχια) της Apple.

Είναι φανερό ότι οι Έλληνες προτιμούν τεχνολογικά προϊόντα που «μιλούν τη γλώσσα τους», είναι προσαρμοσμένα στον τόπο τους, στις συνήθειές τους και είναι σχεδιασμένα από Έλληνες μηχανικούς, με προϋπόθεση την υψηλή ποιότητα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες να μιλούν Ελληνικά στα ΜLS Smartphones τους και στα ΜLS Tablets τους, αξιοποιώντας τη MAIC για να τηλεφωνήσουν, να γράψουν SMS, e-mail, μηνύματα στα Social Media, να δουν-ακούσουν video-μουσική στο YouTube και πολλά άλλα. Μένουμε προσηλωμένοι στην καινοτομία, στην προσπάθεια συνεχούς εξέλιξης των προϊόντων μας, στη βελτίωση των υπηρεσιών μας, στο να υπηρετούμε το Making Life Simple προσπαθώντας να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε στην αγορά το MLS ΜΛΣ +0,81% Magic, η πρώτη συσκευή που είναι συγχρόνως Windows Laptop και Android Tablet. Ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε στην αγορά και νέες διεθνείς καινοτομίες που πρώτοι εμείς οι Έλληνες αναπτύσσουμε και δημιουργούμε».