Ποια ελληνική αλυσίδα άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στο Λονδίνο

Ποια ελληνική αλυσίδα άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στο Λονδίνο
Η ελληνικη αλυσίδα εστίασης επεκτάθηκε και στο Λονδίνο. Το νέο κατάστημα Flocafe Espresso Room εγκαινιάστηκε πριν από λίγες μέρες και βρίσκετια στην οδό South Molton 40, πολύ κοντά στην Oxford street, δίπλα στο σταθμό του metro «Bond street».

«Το νέο κατάστημα επικεντρώνεται στο να ‘μυήσει’ τους Λονδρέζους στην τέχνη του καφέ, σε μία πόλη που αποτελεί τον πυρήνα γέννησης των παγκόσμιων food & drink trends», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Γιώργος Καρτάλης, Διευθυντής Διεθνών Δραστηριοτήτων του ομίλου Goody’s-Everest, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι για το νέο μας Flocafe στο Λονδίνο, μία ιδιαίτερα δυναμική αγορά με έντονο ανταγωνισμό από τοπικούς και παγκόσμιους παίκτες. Η ιστορία και η τεχνογνωσία της πολυετούς παρουσίας μας στην ελληνική αγορά, η επένδυση στην καινοτομία, στην έρευνα και ανάπτυξη, καθώς και στην εμπειρία του πελάτη έχουν καταστήσει τα Flocafe την αγαπημένη μάρκα των καταναλωτών στην Ελλάδα. Είμαστε σίγουροι ότι τα ίδια αυτά χαρακτηριστικά θα κάνουν το Flocafe να ξεχωρίσει και να γίνει η αγαπημένη επιλογή και των Βρετανών καταναλωτών και αυτό το κατάστημα θα αποτελέσει την αρχή για πολλά ακόμη που θα ακολουθήσουν στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας».

Τα Flocafe, ξεκίνησαν τη λειτουργία τους το 1994. Από τότε, μέσα από μια σταθερά επιτυχημένη πορεία, τα Flocafe εξελίχθηκαν σε Flocafe Espresso Room. Σήμερα τα Flocafe αριθμούν περισσότερα από 60 καταστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα Flocafe είναι θυγατρική της Vivartia, μέλος του ομίλου Marfin Investment Group (MIG).

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Στο Flocafe Espresso Room του Λονδίνου πρωταγωνιστής παραμένει ο καφές. Οι άρτια εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι από το διεθνή οργανισμό SCAE (Speciality Coffee Association of Europe) baristi, αναλαμβάνουν να μυήσουν τους καταναλωτές στην απόλυτη εμπειρία καφέ, ετοιμάζοντας με βάση τα 3 γνωστά πλέον χαρμάνια του Flocafe Espresso Room (America Latina, African Earth, Honduras Premium) τον καφέ των επισκεπτών τους σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα WBC (World Barista Championship). Φυσικά, και από αυτό το κατάστημα, δεν γίνεται να απουσιάζουν τα all time classics signature ροφήματα των Flocafe.

Το Flocafe Espresso Room ταράσσει τα Λονδρέζικα ‘ύδατα’, εισάγοντας μία νέα καταναλωτική τάση η οποία αν και ευρέως διαδομένη στη χώρα μας αποτελεί καινοτομία για την Αγγλία: την κρύα μορφή του espresso και του Cappuccino (Freddo), την οποία μάλιστα, μπορεί κάποιος να απολαμβάνει όλον τον χρόνο. Η εκπαίδευση των καταναλωτών στην ελληνική κουλτούρα, συνεχίζεται με τον ελληνικό καφέ, και βεβαίως τις φημισμένες ελληνικές πίτες (τυρόπιτα, μπουγάτσα κα), που προσφέρονται φρεσκοφουρνιστές και αποτελούν το ιδανικό και πολυδιαφημισμένο ελληνικό πρωινό: Καφές και μπουγάτσα!

Οι καταναλωτές μπορούν να συνδυάσουν τον αγαπημένο τους καφέ και τα ευφάνταστα ροφήματά των Flocafe -in store ή on the go- με daily made snacks από το “Grab n Go” point του καταστήματος. Φρεσκοκομμένες σαλάτες και εποχιακές φρουτοσαλάτες, πρωτότυπα σάντουιτς και τορτίγιες, γιαούρτι με toppings, είναι μόνο κάποιες από τις προτεινόμενες επιλογές.

Μία τελευταία στάση σε ένα ακόμη σημείο του καταστήματος που «μυρίζει» Ελλάδα, το Our Shop, και η εικόνα του Flocafe Espresso Room αποκτά μία επιπλέον premium παραδοσιακή χροιά: Χειροποίητες ελληνικές παραδοσιακές μαρμελάδες, το διάσημο ελληνικό μέλι, υποβρύχιο μαστίχα και φυσικά τα μοναδικά χαρμάνια σε φρεσκοαλεσμένη και συσκευασμένη μορφή, θα μεταφέρουν λίγη από την Ελληνική μαγεία και στα βρετανικά σπίτια!