Το επενδυτικό πλάνο της Βιοιατρικής και η επέκταση στην Αττική

Το επενδυτικό πλάνο της Βιοιατρικής και η επέκταση στην Αττική
Ένα εκτεταμένο επενδυτικό πρόγραμμα με στόχο την επέκταση των υποδομών του, αλλά και την εγκατάσταση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας υλοποιεί ο όμιλος Βιοϊατρική. Μάλιστα, το 2016 ολοκληρώνονται επενδύσεις 15 εκατ. ευρώ οι οποίες αφορούν τη δημιουργία πέντε νέων μονάδων και την εγκατάσταση τριών νέας γενιάς τομογράφων.

Ειδικότερα, η διοίκηση του ομίλου Βιοϊατρική και η GE Healthcare ανακοίνωσαν χθες την εγκατάσταση της τελευταίας γενιάς ποζιτρονικής υπολογιστικής τομογραφίας PET/CT Discovery IQ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και του πρώτου αθόρυβου μαγνητικού τομογράφου MR Optima 450W with GEM Suite της GE Healthcare, 1.5 Tesla στη Βιοϊατρική Αμπελοκήπων.

Στη συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε με αφορμή την ανακοίνωση της εγκατάστασης των νέων μηχανημάτων, ο πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών Υγείας Βιοϊατρική Ευάγγελος Σπανός, Μ.D., M.Sc., Ph. D., ανακοίνωσε επίσης την έναρξη λειτουργίας πέντε νέων διαγνωστικών μονάδων του Ομίλου στο Μενίδι, τη Νέα Σμύρνη, τον Άγιο Στέφανο, την Πεύκη και τα Μελίσσια στο πλαίσιο της ανάπτυξης και επέκτασης των δραστηριοτήτων της.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «προτεραιότητα των νέων διαγνωστικών μονάδων είναι να παρέχουν υπηρεσίες βασισμένες στην τεκμηριωμένη άσκηση της ιατρικής και να ικανοποιούν τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε εξεταζόμενου εξατομικευμένα, ανταποκρινόμενες στις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη του». Παράλληλα, ο Jean-Michel Malbrancq, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GE Healthcare Ευρώπης, εξηγεί: «Η συνεργασία μας με τη Βιοϊατρική διαρκεί πάνω από 15 χρόνια. Η Βιοϊατρική αποτελεί έναν ιδιαίτερα σημαντικό συνεργάτη στη βελτίωση της ποιότητας και της πρόσβασης στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Είναι τιμή μας που επέλεξε αυτές τις σύγχρονες τεχνολογίες, οι οποίες θα βοηθήσουν τους γιατρούς να φέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους ασθενείς τους».

Η Ποζιτρονική Υπολογιστική Τομογραφία (PET/CT) συμβάλλει στην καλύτερη απεικόνιση διαφόρων τύπων κακοήθειας και συνεισφέρει στη βελτίωση της διάγνωσης, σταδιοποίησης, παρακολούθησης του θεραπευτικού αποτελέσματος, την έγκαιρη απεικόνιση υποτροπής της νόσου, στον καλύτερο σχεδιασμό της ακτινοθεραπείας και γενικότερα οδηγεί στη λήψη ορθότερων θεραπευτικών αποφάσεων. Η PET/CT συνδυάζει την ανατομική απεικόνιση (CT) με τη λειτουργική-μεταβολική απεικόνιση (ΡΕΤ), που επιτρέπει την οπτικοποίηση της δραστηριότητας του κυτταρικού μεταβολισμού μέσω της χρήσης ειδικών ανιχνευτών.

Με τον τρόπο αυτό γίνεται πραγματικότητα τόσο η διάγνωση σύνθετων περιπτώσεων, καθώς και η παρακολούθηση της εξέλιξης της νόσου.
Αντίστοιχα, ο μαγνητικός τομογράφος MR Optima 450W with GEM Suite της GE Healthcare, 1.5 Tesla είναι ένα δυνατό σύστημα, ικανό να αντεπεξέλθει σε όλες τις απαιτήσεις της σύγχρονης απεικόνισης της μαγνητικής τομογραφίας. Είναι ένας ευρύς, φωτεινός μαγνητικός τομογράφος, με ανοιχτό σχεδιασμό, χαρακτηριστικά που μπορούν να βοηθήσουν τον υπέρβαρο ασθενή ή τον εξεταζόμενο που αισθάνεται κλειστοφοβία.

πηγή: Ναφτεμπορική