Κολοσσός διαδικτυακών υπηρεσιών προχωρά σε μαζικές απολύσεις

Κολοσσός διαδικτυακών υπηρεσιών προχωρά σε μαζικές απολύσεις
Η CEO της Yahoo, Marissa Mayer, πρόκειται να ανακοινώσει την απόλυση του 15% του προσωπικό και το κλείσιμο διάφορων επιχειρηματικών μονάδων κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων τέταρτου τριμήνου, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στην WSJ.

H κ. Mayer είχε αναφέρει τον Οκτώβριο ότι ετοιμάζεται να εστιάσει τις προσπάθειες της εταιρείας σε λιτότερους τομείς, χωρίς να επεκταθεί σε λεπτομέρειες.

Τα έξοδα της Yahoo έχουν αυξηθεί ενώ τα έσοδα έχουν υποχωρήσει από τότε που ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας η κ. Mayer. Τους πρώτους εννιά μήνες του 2015, τα λειτουργικά έξοδα ανήλθαν στα 3,9 δισ. δολάρια, υψηλότερα κατά 20% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014. Κατά την ίδια περίοδο, τα έσοδα υποχώρησαν κατά 4% στα 3,09 δισ. δολάρια.

Όπως επισημαίνει η WSJ, ένα μεγάλο μέρος της αύξησης των εξόδων οφείλονται στις ακριβές συμφωνίες που έκλεισε η κ. Mayer με την Mozilla και την Oracle.

Σημειώνεται ότι η κ. Mayer έχει μειώσει το προσωπικό στους 10.700 υπαλλήλους το τελευταίο τρίμηνο. Όταν είχε αναλάβει την θέση της CEO το προσωπικό ανερχόταν στους 14.000 υπαλλήλους. Το πρώτο εννεάμηνο του 2015, οδήγησε στην έξοδο 1.800 υπαλλήλους, κυρίως εργαζομένους σε γραφεία εκτός ΗΠΑ, στην Κίνα, την Ινδία και τον Καναδά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ