Ξεκινούν οι συζητήσεις για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος «Αφροδίτη»

Ξεκινούν οι συζητήσεις για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος «Αφροδίτη»
Στην εκμετάλλευση του επιβεβαιωμένου κοιτάσματος «Αφροδίτη» στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ ετοιμάζεται να προχωρήσει ο Γιώργος Λακκοτρύπης. 

Ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας ανακοίνωσε το παραπάνω έπειτα από τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου,επιβεβαιώνοντας παράλληλα δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» για την έναρξη συζητήσεων με την εταιρεία Noble αναφορικά με το σχέδιο ανάπτυξης του κοιτάσματος.

«Ουσιαστικά το τι θα πρέπει να γίνει με το σχέδιο ανάπτυξης, αν η κυβέρνηση συμφωνεί, είναι ότι θα εκδώσει (σσ: η κυβέρνηση) άδεια εκμετάλλευσης πλέον του συγκεκριμένου κοιτάσματος. Υπάρχουν πάρα πολλά βήματα που θα πρέπει να γίνουν, είναι η απαρχή αυτού που είχαμε πει, ότι προχωράμε προς την εκμετάλλευση του επιβεβαιωμένου κοιτάσματος Αφροδίτη», σημείωσε ο κ. Λακκοτρύπης.

Για τη δήλωση από πλευράς της εταιρείας Total ότι επιθυμεί να παραμείνει στην Κύπρο, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι «ακριβώς αυτό καταδεικνύει εκείνο που λέγαμε τις προηγούμενες μέρες, ότι δεν υπάρχει καμιά πολιτική σκοπιμότητα. Τα θέματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι ζητήματα γεωλογίας και οικονομικά».

«Βρέθηκε μια διευθέτηση με την TOTAL και παραμένει αυτήν τη στιγμή να συμφωνηθούν τα νομικά κείμενα και ουσιαστικά, αν αυτό ευοδωθεί, τότε θα τους έχουμε τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016», κατέληξε.