Στους Ρώσους το 23,78% της Δωδώνης - Στα 6,1 εκατ ευρώ το τίμημα

 Στους Ρώσους το 23,78% της Δωδώνης - Στα 6,1 εκατ ευρώ το τίμημα
Στους Ρώσους της Strategic Initiatives Foods περνά το ποσοστό που κατέχει στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη ο Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων (πρώην ΕΑΣ Ιωαννίνων) μετά από σχετική απόφαση που έλαβε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του το περασμένο Σάββατο.


H ΓΑΣ Ιωαννίνων θα πουλήσει το 23,7% του μετοχικού κεφαλαίου της Δωδώνης στους βασικούς μετόχους της εταιρείας, δηλαδή στους Ρώσους της SI Foods έναντι τιμήματος 6,1 εκατ. ευρώ, ενώ μετά από επιθυμία των δύο πλευρών ποσοστό 1% παραμένει στην ΓΑΣ Ιωαννίνων προκειμένου να συνεχιστεί η συνεργασία. Οι συνεταιριστές χαρακτηρίζουν ικανοποιητικό το τίμημα το οποίο, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ανέρχεται στο 85% της τιμής εξαγοράς που είχαν καταβάλει οι Ρώσοι στην ΑΤΕ για την απόκτηση του 67,7% των μετοχών της Δωδώνη, ενώ δύναται να φθάσει ακόμη και σε περίπου 90%.
Τέλος στην γενική συνέλευση υπεγράφει πρόθεση ίδρυσης εταιρείας , στην οποία θα συμμετέχει και η Γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, με μικρό ποσοστό για την επαναλειτουργία της βιομηχανίας ζωοτροφών «ΖΩ.ΔΩ» , η οποία θα αποτελέσει απαραίτητο εργαλείο για τα συμφέροντα των παραγωγών κτηνοτρόφων και της βιομηχανίας Δωδώνη. Η λειτουργία της βιομηχανίας θα πραγματοποιηθεί μετά τη σύνταξη επιχειρησιακού σχεδίου το οποίο θα εκπονηθεί από κοινού και από το οποίο θα προκύψει η βιωσιμότητά της.
Να σημειωθεί ότι σε επίπεδο οικονομικών μεγεθών, πέρυσι, ο τζίρος της γαλακτοβιομηχανίας μειώθηκε έστω και οριακά κατά 0,59% στα 83,066 εκατ. ευρώ, το μικτό περιώριο κέρδους από 15,4% το 2012 ανήλθε σε 18,1%, ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν από 0,5 εκατ. ευρώ το 2012 σε 1,2 εκατ. ευρώ. Αντιθέτως λόγω της αυξημένης φορολογίας τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στο μισό δηλαδή υποχώρησαν στα 166.916 ευρώ από 347.655 ευρώ στη χρήση του 2012.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ