Στα 142,5 εκατ.ευρώ τα υπό διαχείριση κεφάλαια του ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου SMERemediumCap

Στα 142,5 εκατ.ευρώ τα υπό διαχείριση κεφάλαια του ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου SMERemediumCap

Συγκέντρωσε επιπρόσθετα 37,8 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα τα συνολικά κεφάλαια υπό διαχείριση να διαμορφωθούν στα 142,5 εκατ. ευρώ.

Το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap, το πρώτο ελληνικό επενδυτικό Ταμείο Αναδιάρθρωσης και Ανάπτυξης Επιχειρήσεων, ολοκλήρωσε τη δεύτερη και τελική φάση άντλησης επενδυτικών κεφαλαίων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συγκέντρωσε επιπρόσθετα 37,8 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα τα συνολικά κεφάλαια υπό διαχείριση να διαμορφωθούν στα 142,5 εκατ. ευρώ. Συμμετέχουν 42 επενδυτές, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι Έλληνες και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές, συνταξιοδοτικά ταμεία, ασφαλιστικές και τραπεζικές εταιρείες και σημαντικά οικογενειακά επενδυτικά γραφεία. Στη νέα αύξηση κεφαλαίων συμμετέχει για πρώτη φορά το European Investment Fund, καθώς και υφιστάμενοι επενδυτές, οι οποίοι αύξησαν τη συμμετοχή τους.

Νίκος Καραμούζης: Έμφαση στις μεσαίου μεγέθους ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις

Ο εκτελεστικός πρόεδρος Νίκος Καραμούζης ευχαρίστησε, εκ μέρους της επενδυτικής ομάδας του επενδυτικού ταμείου SMERemediumCap, το σημαντικό αριθμό νέων και παλαιών επενδυτών που τιμούν με την εμπιστοσύνη τους το εγχείρημα, τονίζοντας ότι «το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap επικεντρώνει το επενδυτικό του ενδιαφέρον, κυρίως στις μεσαίου μεγέθους ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις, τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Κύριο επενδυτικό στόχο αποτελούν εκείνες οι επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν, λόγω της ελληνικής κρίσης της προηγούμενης δεκαετίας και της πρόσφατης πανδημίας, έλλειψη ρευστότητας, μικρό μέγεθος και κύκλο εργασιών, τεχνολογική και διαχειριστική υστέρηση, περιορισμένη πρόσβαση στη διεθνή αγορά και επιχειρησιακή στασιμότητα, αλλά διαθέτουν δυνητικά σημαντικές αναπτυξιακές και εξαγωγικές δυνατότητες, ικανές να αποκτήσουν το άριστο μέγεθος, να αξιοποιήσουν το νέο δυναμικό οικονομικό, αναπτυξιακό και επιχειρηματικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στην Ελλάδα».

Η επενδυτική ομάδα της SMERemediumCap, ολοκλήρωσε πρόσφατα την πρώτη της επένδυση στον αγροτικό τομέα που προσφέρει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες και σύντομα θα ανακοινώσει νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες. Στόχος του ταμείου παραμένει να επενδύσει μετοχικά σε 10-12 ελληνικές επιχειρήσεις με αναπτυξιακή προοπτική, "ξεκλειδώνοντας" την αξία και την πραγματική δυναμική τους και αναβαθμίζοντας την παραγωγή και εξαγωγική δυνατότητά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ