«Πράσινο φως» για 8 στρατηγικές επενδύσεις 1,1 δισ. ευρώ

«Πράσινο φως» για 8 στρατηγικές επενδύσεις 1,1 δισ. ευρώ

Το «πράσινο φως» για 8 στρατηγικές επενδύσεις συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ, που συμβάλλουν στη δημιουργία 3.300 θέσεων εργασίας, άναψε η συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ).

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η ένταξη των εξής 7 επενδύσεων στις διαδικασίες Στρατηγικών Επενδύσεων του Νόμου 3894/2010:

- Δημιουργία μαρίνας στη θέση «Βλυχός» της Λευκάδας, κοινό έργο του Δήμου Λευκάδας και του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας. Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 70 εκατομμύρια ευρώ και πρόκειται να δημιουργηθούν 120 θέσεις εργασίας.

- Ίδρυση σύνθετου τουριστικού καταλύματος στην περιοχή «Κουμπάρα - Διακοφτό» και ξενοδοχείου 5 αστέρων και τουριστικών κατοικιών στις περιοχές «Τζαμαριά - Φάρος» στην Ίο από την «105 ΑΕ». Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 43 εκατομμύρια ευρώ και πρόκειται να δημιουργηθούν 165 θέσεις εργασίας.

- Ανέγερση Boutique Hotel 5 αστέρων και παραθεριστικών κατοικιών στην περιοχή «Πικρί Νερό» στην Ίο από την «ΝΕΡΟ Α.Ε.». Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 45 εκατομμύρια ευρώ και πρόκειται να δημιουργηθούν 130 θέσεις εργασίας.

- Ίδρυση 2 σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων & τουριστικών κατοικιών στην ευρύτερη περιοχή «Παπάς - Λούκας - Μανούσου - Πέτη - Χαμουχάδες» στην Ίο από την «LUCAS ΑΕ». Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 90 εκατομμύρια ευρώ και πρόκειται να δημιουργηθούν 160 θέσεις εργασίας.

- Κατασκευή σύνθετου τουριστικού καταλύματος (ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων και τουριστικών κατοικιών) στη θέση «ΒΑΡΚΟ» του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας από την «RND INVESTMENTS GREECE». Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 107 εκατομμύρια ευρώ και πρόκειται να δημιουργηθούν 190 θέσεις εργασίας.

- Δημιουργία σύνθετης τουριστικής επένδυσης τύπου resort με ξενοδοχειακά συγκροτήματα, τουριστικό λιμένα και παραθεριστική κατοικία στη θέση «Κάστρο» Κυλλήνης στην Ηλεία, από την «TΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΥΛΛΗΝΗ ΑΕ» Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 240 εκατομμύρια ευρώ και πρόκειται να δημιουργηθούν 630 θέσεις εργασίας.

- Την ίδρυση 2 ξενοδοχείων (Raffles Mykonos & Fairmont Mykonos), τουριστικών κατοικιών και συνεδριακού κέντρου στη Μύκονο από τη «WHITE MULBERRY DEVELOPMENT ΙΚΕ». Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 104 εκατομμύρια ευρώ και πρόκειται να δημιουργηθούν 410 θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η τροποποίηση προηγούμενης απόφασης ώστε να υπαχθεί στις διαδικασίες των «Στρατηγικών Επενδύσεων» το σύνολο του επενδυτικού σχεδίου «ELOUNDA HILLS» στην Ελούντα της Κρήτης από την «MIRUM HELLAS Α.Ε.». Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 410 εκατομμύρια ευρώ και πρόκειται να δημιουργηθούν 960 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο κατασκευής και λειτουργίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ