Μακρόν:Πρόσκληση στον Μασκ να επιλέξει την Γαλλία για επενδύσεις

  Μακρόν:Πρόσκληση στον Μασκ να επιλέξει την Γαλλία για επενδύσεις

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Έλον Μασκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, συνάντησε τον Μακρόν στην επίσημη κατοικία του στο Μέγαρο των Ηλυσίων

 


Η Γαλλία είναι έτοιμη να κερδίσει δεσμεύσεις ρεκόρ ξένων επενδύσεων όταν ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεχθεί τους παγκόσμιους επιχειρηματικούς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Έλον Μασκ της Tesla, τη Δευτέρα στην ετήσια σύνοδο κορυφής «Επιλέξτε τη Γαλλία» στις Βερσαλλίες.

Για τον πρόεδρο, του οποίου η δημοτικότητα υποφέρει από μια ευρέως αντιδημοφιλή πρόταση για αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στη Γαλλία, η σύνοδος είναι μια ευκαιρία να δικαιολογήσει την προσπάθεια του υπέρ των επιχειρηματικών μεταρρυθμίσεων και να στρέψει την προσοχή του στην προώθηση της βιομηχανίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα, όπως τα ηλεκτρικά οχήματα.
Τα στελέχη που συμμετείχαν στην εκδήλωση στις Βερσαλλίες έχουν μέχρι στιγμής δεσμευτεί να επενδύσουν συνολικά 13 δισεκατομμύρια ευρώ, τα περισσότερα από τότε που ο Μακρόν πραγματοποίησε για πρώτη φορά τη σύνοδο κορυφής το 2018.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Έλον Μασκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, συνάντησε τον Μακρόν στην επίσημη κατοικία του στο Μέγαρο των Ηλυσίων.
Καθισμένος απέναντι από τον Μακρόν σε ένα από τα επιχρυσωμένα δωμάτια του παλατιού των Ηλυσίων, ο Μασκ αστειεύτηκε ότι έπρεπε να «κοιμηθεί στο αυτοκίνητο» σε σχόλια που κατέγραψε η κάμερα πριν από τη συνάντησή τους.

Σε ανακοίνωσή του στη συνέχεια, το Elysee είπε ότι η συνάντηση κάλυψε πολλά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ιδίως την ευρωπαϊκή απάντηση στον νόμο των ΗΠΑ για τη μείωση του πληθωρισμού και την πρόοδο που έχει σημειώσει η Γαλλία στην προσέλκυση επενδύσεων και τη βελτίωση των προοπτικών για τα ηλεκτρικά οχήματα και την ενέργεια.
«Έχουμε τόσα πολλά να κάνουμε μαζί», είπε ο Μακρόν σε ένα tweet.

Στις Βερσαλλίες, ο Μασκ θα παρευρεθεί σε στρογγυλή τράπεζα για την «Πράσινη Βιομηχανοποίηση»και ένα δείπνο με τους άλλους CEO.
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ θα προτείνει στον Μασκ νέες φορολογικές εκπτώσεις για επενδύσεις στην πράσινη τεχνολογία που δημοσιοποίησε ο Μακρόν την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε στο Reuters.

Η Γαλλία προσπάθησε προηγουμένως να πείσει τον Μασκ να κατασκευάσει ένα ευρωπαϊκό γιγα-εργοστάσιο στη χώρα, αλλά επέλεξε τη Γερμανία για το μοναδικό του μέχρι στιγμής ευρωπαϊκό gigafactory.
Ερωτηθείς από το BFM TV σχετικά με πιθανές επενδύσεις από τον Μασκ, ο Λε Μερέρ είπε μόνο ότι «όλες οι επενδύσεις που γίνονται σήμερα είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων μηνών ή και ετών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ