Στο Αρκαλοχώρι ο Χρ. Τριαντόπουλος - Σύσκεψη για τα ετοιμόρροπα

 Στο Αρκαλοχώρι ο Χρ. Τριαντόπουλος - Σύσκεψη για τα ετοιμόρροπα

Ο κ. Τριαντόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών κατεδάφισης των επικίνδυνων κτισμάτων

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή τού Αρκαλοχωρίου, μετά το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, αλλά και επιμέρους ζητήματα όπως τα ετοιμόρροπα, τέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν, στο Αρκαλοχώρι του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και αρμόδιο για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές Χρήστου Τριαντόπουλου, του Γ.Γ του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη και των δημάρχων Ανατολικής Σάμου και Τυρνάβου, που αντιμετώπισαν επίσης, αντίστοιχα δύσκολες καταστάσεις.

Ο κ. Τριαντόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών κατεδάφισης των επικίνδυνων κτισμάτων, σημειώνοντας ότι το παράδειγμα άλλων περιοχών θα βοηθήσει σημαντικά.

«Ουσιαστικά η πρακτική σχετίζεται με το κράτος που έρχεται να καλύψει το κόστος, χρηματοδοτώντας τους δήμους για να κάνουν τη δουλειά σε σχέση με τους ιδιώτες. Παλιότερα αυτό ήταν η δουλειά του ιδιώτη αλλά τώρα προκειμένου να μην καθυστερούμε έρχεται το κράτος να χρηματοδοτήσει τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία» ανέφερε ο κ. Τριαντόπουλος, ο οποίος προσέθεσε ότι στις άλλες περιοχές, η διαδικασία έχει προχωρήσει σε ποσοστά 90% «οπότε οι πολίτες μπορούν να προχωρήσουν στην ανοικοδόμηση των σπιτιών τους, χωρίς να χρειαστεί να επωμιστούν και το κόστος της κατεδάφισης». Όπως επισήμανε στόχος είναι να απεγκλωβιστούν οι περιοχές από τον δημόσιο κίνδυνο, που προκαλείται από τα ετοιμόρροπα κτίρια.

Ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, αρμόδιος για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, αναφερθηκε και στις αποζημιώσεις της πρώτης αρωγής που έχουν -όπως είπε- προχωρήσει σε 7.000 δικαιούχους, συμπληρώνοντας ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό, έχουν καλυφθεί όλες οι αιτήσεις και έχουν ξεπεράσει τα 60 εκατομμύρια.

«Είναι μία στήριξη πρώτης αρωγής που δεν έχει δοθεί σε καμία άλλη περιοχή της χώρας, όχι μόνο τώρα αλλά και διαχρονικά. Ένα εξαιρετικά μεγάλο κονδύλι που δόθηκε στους πολίτες για να μπορέσουν να πληρώσουν τους μηχανικούς, για να κάνουν τους φακέλους, τους οποίους πρέπει να καταθέσουν στην αρμόδια υπηρεσία» σημείωσε ο κ. Τριαντόπουλος.

Μετά τη σύσκεψη στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος, στο Αρκαλοχώρι, με τον δήμαρχο και εκπροσώπους του Συλλόγου Σεισμόπληκτων ”Η Ελπίδα” ο κ. Τριαντόπουλος, ο κ. Σταυριανουδάκης και οι δήμαρχοι Ανατολικής Σάμου και Τυρνάβου, συναντήθηκαν και με εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής. Μάλιστα σε δηλώσεις του ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε πως σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις, ολοκληρώνεται η διαδικασία της χορήγησης της προκαταβολής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ