Νέα πυρκαγιά στα Βίλια - Μεγάλο μέτωπο κοντά σε σπίτια - Προληπτική εκκένωση δύο οικισμών

Νέα πυρκαγιά στα Βίλια - Μεγάλο μέτωπο κοντά σε σπίτια - Προληπτική εκκένωση δύο οικισμών

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Κάζα απειλεί κατοικημένη περιοχή - Προληπτική εκκένωση δύο οικισμών γίνεται αυτή την ώρα.

Σε προληπτική εκκένωση, μέσω του 112, του οικισμών Βιλίων και Προφήτη Ηλία, βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά τη νέα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, το πρωί (της Δευτέρας 23/08) στην περιοχή Κάζα, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν τώρα 73 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν 6 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη. Σημειώνεται ότι, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που φτάνουν έως και σε 8 μποφόρ.

Νέα μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στα Βίλια

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, σημείωσε ότι πρόκειται για μια τεράστια πυρκαγιά με μέτωπο τουλάχιστον 1,5 χλμ που καίει σε παρθένο δάσος, ενώ πρόσθεσε ότι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί και η φωτιά βρίσκεται στην περιοχή του προφήτη Ηλία με κατεύθυνση προς τα Βίλια.

«Είναι παρθένο δάσος. Είναι τεράστια πυρκαγιά. Η κατεύθυνση του ανέμου είναι προς τα Βίλια. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην περιοχή του προφήτη Ηλία, ήδη έχει αναπτυχθεί μεγάλο μέτωπο. Το μόνο θετικό είναι ότι έχουν έρθει τα πτητική μέσα και κυριολεκτικά μάχονται», ανέφερε.

Εύβοια: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Κάρυστο

Διακοπή κυκλοφορίας

Σημειώνεται ότι η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Ελευσίνας- Θηβών από το ύψος του κόμβου των Βιλίων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ