Στα δικαστήρια οι γονείς και οι φίλοι του Άλκη που τραυματίστηκαν στην επίθεση

Στα δικαστήρια οι γονείς και οι φίλοι του Άλκη που τραυματίστηκαν στην επίθεση

Θα περάσουν το κατώφλι της 7ης ανακρίτριας προκειμένου να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου

Στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης έφτασαν πριν από λίγο ο πατέρας του Άλκη, οι δύο φίλοι του που δέχτηκαν την επίθεση και οι γονείς τους.


Όλοι αναμένεται να περάσουν το κατώφλι της 7ης ανακρίτριας προκειμένου να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου, στην περιοχή Χαρίλαου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα προχωρήσει κανείς σε κατάθεση, ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας θα δηλώσει σήμερα παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, και θα ζητήσει αντίγραφο της δικογραφίας.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί εννέα άτομα, ενώ αναζητούνται άλλα δύο για τα οποία έχουν εκδοθεί και εντάλματα σύλληψης, καθώς ένας φέρεται να διέφυγε στην Αλβανία πριν την έκδοση των ενταλμάτων.

Τραύμα στο χέρι του ενός εκ των συλληφθεντών

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ βρέθηκε τραύμα από μαχαίρι στην παλάμη ενός εκ των συλληφθέντων.

Πρόκειται για τον 22χρονο, αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος είναι τραυματισμένος στη δεξιά παλάμη, ένα τραύμα που προέρχεται από το μαχαίρι το οποίο κρατούσε και φέρεται να του γλίστρησε, στην προσπάθειά του να τραυματίσει τον 19χρονο.

Ο ίδιος δε λέει πως τραυματίστηκε στους αστυνομικούς, αλλά η εικόνα που έχουν οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, δείχνει πως ο τραυματισμός προέρχεται από το μαχαίρι που χτυπούσε τον 19χρονο Άλκη.

Ακόμη ένα στοιχείο που προκύπτει, είναι ότι ο 21χρονος που φωτογραφίζεται ως δράστης από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, μπήκε στο τρίτο αυτοκίνητο, που βρισκόταν στην οδό Γαζή.

Επίσης, ο 23χρονος αλβανικής υπηκοότητας που συνελήφθη πρώτος, φαίνεται εντέλει να μη συμμετείχε στην επίθεση γιατί όταν βγήκε από το λευκό Citroen δεν τράβηξε το χειρόφρενο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να αρχίσει να τσουλάει, επέστρεψε και βρέθηκε στη θέση του οδηγού.

Ακόμη ένα στοιχείο είναι πως ο 21χρονος που κατονομάζεται ως δράστης από τους υπόλοιπους είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αντίπαλους οπαδούς προ ενός χρόνου, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει να χάσει την όρασή του, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

ΠΗΓΗ ΕΡΤ grtimes.gr και thesstoday.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ