Κορωνοϊός: «Σαρωτικοί» έλεγχοι της ΕΛΑΣ για τήρηση των μέτρων - Πρόστιμο 50.000 € για ιδιωτικά πάρτυ

Κορωνοϊός: «Σαρωτικοί» έλεγχοι της ΕΛΑΣ για τήρηση των μέτρων - Πρόστιμο 50.000 € για ιδιωτικά πάρτυ

Για τα πάρτυ ανέφερε πως «δεν απαγορεύεται να κάνει κάποιος μία μικρή συγκέντρωση στο σπίτι του, αλλά πέρα από το τί επιτρέπεται και τί απαγορεύεται μεγαλύτερη σημασία έχει η ατομική ευθύνη του καθενός

Συνεχείς ελέγχους πραγματοποιούν κλιμάκια της ΕΛΑΣ με στόχο την τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ στην εκπομπή “Από τις 6”, η Άννα Ευθυμίου εκπρόσωπος τύπου ΕΛΑΣ, τόνισε: «Καθημερινά 10.000 αστυνομικοί βρίσκονται στο δρόμο για πραγματοποίηση ελέγχων και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Mετά τα νέα μέτρα αναπροσαρμόζουμε τον σχεδιασμό μας, η έμφαση δίνεται στους χώρους που δημιουργείται συνωστισμός και κάθε φορά που παρατηρούμε ότι δεν τηρούνται τα μέτρα, επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις».

Για τα πάρτυ ανέφερε πως «δεν απαγορεύεται να κάνει κάποιος μία μικρή συγκέντρωση στο σπίτι του, αλλά πέρα από το τί επιτρέπεται και τί απαγορεύεται μεγαλύτερη σημασία έχει η ατομική ευθύνη του καθενός, να αποφύγουμε τους ακραίους συνωστισμούς ακόμα και στα σπίτια μας, ακόμα και αυτές τις ημέρες των γιορτών.
Για να εντοπιστούν τέτοια περιστατικά με πάρτυ, αυτό γίνεται μετά από καταγγελία, την οποία θα ελέγξουμε και αν υπάρχει κάποια παράβαση θα επιβάλλουμε πρόστιμο. Όταν γίνονται ιδιωτικά οργανωμένα πάρτυ, το πρόστιμο είναι αρκετά μεγάλο της τάξης των 50.000 €».
Ως προς την ενοικίαση χώρων για να διοργανωθούν πάρτυ, δήλωσε πως το πρόστιμο μπορεί να επιβληθεί και αναδρομικά, όταν τεκμηριωθεί η παράβαση και παραμένει αρκετά υψηλό.

Επίσης ανέφερε ότι: «Καθημερινά γίνονται περίπου 80.000 έλεγχοι, για παράδειγμα στις 28/12 βεβαιώθηκαν 647 παραβάσεις, οι 523 μη χρήση μάσκας, έγιναν τέσσερις συλλήψεις και πέντε αναστολές λειτουργίας καταστημάτων».

Τέλος, ανέφερε ότι ανταποκρίνεται και συμμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό ο κόσμος, ενώ «οι έλεγχοι επικεντρώνονται στους χώρους εστίασης, αλλά και στον έλεγχο της γνησιότητας των πιστοποιητικών».

Πηγή: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ