Ρούμπεν Σεμέδο - Προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη: Είμαι αθώος, όλα γίνονται για τα λεφτά

Ρούμπεν Σεμέδο - Προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη: Είμαι αθώος, όλα γίνονται για τα λεφτά

Ο γνωστός αθλητής είναι αντιμέτωπος με κατηγορία που αφορά διακεκριμένη περίπτωση βιασμού

Προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου πήρε ο Ρούμπεν Σεμέδο, ο οποίος συνελήφθη χθες ύστερα από ένταλμα των Αρχών κατηγορούμενος για τον βιασμό μίας 17χρονης. Βγαίνοντας από την Ευελπίδων φώναξε: «Είμαι αθώος. Θα το δείτε όλοι. Αν δεν ήμουν παίκτης ποδοσφαίρου δεν θα γινόντουσαν όλα αυτά. Όλα γίνονται για τα λεφτά».

Ο 40χρονος συγκατηγορούμενος του για ομαδικό βιασμό έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής.

Βασικός υπερασπιστικός ισχυρισμός του Ρούμπεν Σεμέδο είναι η "συναίνεση του θύματος"

Η κατηγορία αφορά διακεκριμένη περίπτωση βιασμού, που τελέστηκε από δύο ή περισσότερους δράστες.

Η κατηγορία επιφέρει ποινή που μπορεί να φθάσει και τα ισόβια, καθώς ο ομαδικός βιασμός ή βιασμός από κοινού, όπως ορίζεται στον Ποινικό Κώδικα, θεωρείται, όπως και το βασικό αδίκημα, πράξη ειδεχθής με μεγαλύτερη ποινική απαξία.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του συνηγόρου του ποδοσφαιριστή, Σταύρου Γεωργόπουλου, δεν υφίσταται η πράξη που αποδίδεται στον εντολέα του, καθώς υπήρχε συναίνεση του θύματος. Μάλιστα, ο συνήγορος επικαλείται στοιχεία που -κατά την άποψη του- αίρουν τον εγκληματικό χαρακτήρα όσων καταγγέλλει η 17χρονη, η οποία εμφανίζεται από την πλευρά του ποδοσφαιριστή να ζητά συνάντηση μαζί του μετά το γεγονός. Κατά τον συνήγορο δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία, καθώς το θύμα όχι μόνο δεν έφυγε μετά από τον καταγγελλόμενο βιασμό αλλά παρέμεινε στον χώρο και αν δεν υπήρχε η καταγγελία της «θα έκαναν ακόμη βόλτες μαζί».

Σύμφωνα με τη 17χρονη, έπειτα από πάρτι σε κλαμπ στον Ωρωπό βρέθηκε στο σπίτι του ποδοσφαιριστή όπου αρχικά ο 40χρονος Νιγηριανός και εν συνεχεία ο ποδοσφαιριστής εκμεταλλευόμενοι την κατάστασή της, λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ, τη βίασαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ