Κικίλιας και Τσιόδρας στη συνεδρίαση της ΔΙΣ για άμεσο εμβολιασμό κλήρου και πιστών

Κικίλιας και Τσιόδρας στη συνεδρίαση της ΔΙΣ για άμεσο εμβολιασμό κλήρου και πιστών

Στη συνεδρίαση της ΔΙΣ αναμένεται να οριστικοποιηθεί η εγκύκλιος μέσω της οποίας η Εκκλησία της Ελλάδας θα ζητά από τους πιστούς να προχωρήσουν άμεσα στον εμβολιασμό τους

Για να καταστήσει η κυβέρνηση την Εκκλησία σύμμαχο στην εθνική προσπάθεια εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού, ο Υπουργός Υγείας και ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας θα ενημερώσουν τους ιεράρχες για την αναγκαιότητα εμβολιασμού κλήρου και πιστών στη σημερινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.

Στη συνεδρίαση της ΔΙΣ αναμένεται να οριστικοποιηθεί η εγκύκλιος μέσω της οποίας η Εκκλησία της Ελλάδας θα ζητά από τους πιστούς να προχωρήσουν άμεσα στον εμβολιασμό τους, με στόχο την ανάσχεση της πανδημίας.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος θα ενημερώσει διεξοδικά την εκκλησιαστική ιεραρχία για όσα συζήτησε την προηγούμενη εβδομάδα με τον Πρωθυπουργό.

Θα πρέπει να έχουμε αυτή την σαφή ενημέρωση για να ξέρουμε που θα καταλήξουμε και πώς. Η θέση της Εκκλησίας είναι ρωτάμε τον γιατρό μας και ανάλογα με αυτό που θα μας πει προχωρούμε με υπευθυνότητα προς τον εμβολιασμό. Κάθε περίπτωση ιερέων κρίνεται από τον μητροπολίτη τους, δεν επεμβαίνει η Ιερά Σύνοδος σε αυτό, ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ