Ασκληπιείο Βούλας: Αυτός είναι ο γιατρός που έκανε εμβολιασμούς «μαϊμού» σε αρνητές του κορωνοϊού

Ασκληπιείο Βούλας: Αυτός είναι ο γιατρός που έκανε εμβολιασμούς «μαϊμού» σε αρνητές του κορωνοϊού

Ο 50χρονος γιατρός προσποιούνταν ότι έκανε εμβολιασμούς και πέταγε τα φιαλίδια στα σκουπίδια - Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Δικογραφία για απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και παραβίαση μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Βούλας-Βάρης - Βουλιαγμένης σε βάρος 50χρονου γιατρού, ο οποίος καταγγέλθηκε και κατηγορείται για εμβολιασμούς «μαϊμού».

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία ο γιατρός μετέβη στο Ασκληπιείο της Βούλας μαζί με πέντε άτομα, για τα οποία ισχυρίστηκε ότι ήταν φίλοι του και ήθελαν να εμβολιαστούν αλλά φοβούνταν, γι' αυτό τους συνόδεψε προκειμένου να τους εμβολιάσει ο ίδιος.

Την ώρα όμως του δήθεν εμβολιασμού, μία νοσηλεύτρια αντιλήφθηκε τον γιατρό να πετάει το φιαλίδιο με το εμβόλιο στα σκουπίδια, να παριστάνει ότι εμβολιάζει τον πολίτη και τον κατήγγειλε. Προκλήθηκε αναστάτωση στο εμβολιαστικό κέντρο και ο γιατρός έφυγε αμέσως. Το περιστατικό έγινε την περασμένη Κυριακή και καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, η οποία προχώρησε στον σχηματισμό της δικογραφίας που απεστάλη στον εισαγγελέα, καθώς ο γιατρός δεν βρέθηκε για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Η καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, «την Κυριακή στις 16:15 ειδικευόμενος γιατρός του νοσοκομείου Ασκληπιείου 50 χρονών επισκέφθηκε το εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου και ζήτησε από το προσωπικό να κάνει ο ίδιος τα εμβόλια σε πέντε γνωστούς του, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες που είχαν κλεισμένα ραντεβού γιατί δήθεν φοβόταν.

Ο ίδιος ως γιατρός είχε απασχοληθεί στο εμβολιαστικό κέντρο και δεν προκάλεσε υποψίες. Από τα καταγγελλόμενα υπήρχε σχέδιο να κάνει εμβολιασμούς ‘μαϊμού’ για να πάρουν οι γνωστοί του τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Στο πρώτο άτομο που πήγε να εμβολιάσει πέταξε πρώτα το υγρό έξω.

Έγινε αντιληπτός από το προσωπικό και του έγιναν παρατηρήσεις, ενώ έφυγε παίρνοντας μαζί του δύο, τρία φλακόν εμβολίων.

Η διοίκηση συνομίλησα με τον αν. Διοικητή έπραξε τα δέοντα. Δεν του ανανέωσε τη σύμβαση, έστειλε την υπόθεση στον εισαγγελέα και διέταξε επείγουσα ΕΔΕ».

«Εάν πράγματι αποδειχθεί αυτό που ενυπόγραφα καταγγέλθηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας είναι ντροπή, καθώς επίσης σοβαρό πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα.

Τέτοια άτομα δεν έχουν θέση ανάμεσά μας.

Θίγουν την τιμή και την υπόληψη, συκοφαντούν τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την καταπολέμηση της πανδημίας, αναιρούν την προσπάθεια που κάνουμε για την συμμετοχή των πολιτών στον εμβολιασμό με εθελοντικό τρόπο ως ανάγκη ζωής», σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, καταλήγοντας πως «τελικά δεν είναι θέμα μόρφωσης η συμμετοχή στον εμβολιασμό όπως κάποιοι ισχυρίζονται» και ζητώντας «τη βαρύτερη τιμωρία αν αποδειχθούν τα καταγγελλόμενα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ