Επίθεση με βιτριόλι: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας θα δικαστεί η 36χρονη κατηγορούμενη

Επίθεση με βιτριόλι: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας θα δικαστεί η 36χρονη κατηγορούμενη

Το σκεπτικό του εισαγγελέα και οι πρώτες δηλώσεις του δικηγόρου της άτυχης Ιωάννας

Την πρόταση του Εισαγγελέα Γιώργου Νούλη (βούλευμα υπ' αριθμ. 1510/2021) υιοθέτησε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και παραπέμπει την 36χρονη κατηγορούμενη να δικαστεί για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, για την επίθεση με βιτριόλι, πριν περίπου ένα χρόνο στην Καλλιθέα.

Επικαλούμενος Να σημειωθεί ότι ο κ. Νούλης, επικαλούμενος στοιχεία από τις έρευνες που έκαναν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας, έκρινε πως η 35χρονη πρέπει να δικαστεί από το Κακουργιοδικείο για την κατηγορία που της απαγγέλθηκε και όχι για επιεικέστερη, όπως για την κακουργηματική βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Υπενθυμίζεται ότι, η ίδια η κατηγορουμένη στην ουσιαστική απολογία που έδωσε για τα γεγονότα πριν λίγες ημέρες δήλωσε ότι αποδέχεται το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης.


Η δήλωση του δικηγόρου της Ιωάννας

«Από την πρώτη στιγμή είχα πει ότι η πράξη θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως απόπειρα ανθρωποκτονίας και όχι ως βαριά σκοπούμενη βλάβη, διότι από όλα τα στοιχεία τις δικογραφίας προκύπτει ότι η κατηγορούμενη είχε σκοπό να σκοτώσει την Ιωάννα», ανέφερε ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ