Στην Ελλάδα τον Οκτώβριο οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

 Στην Ελλάδα τον Οκτώβριο οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει 28 αθλήματα που Θα διεξαχθούν σε 13 αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ η Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Στην Ελλάδα από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου 2021 θα διεξαχθούν οι 3οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού. Η διοργάνωση πολλαπλών αθλημάτων, σε αριθμό συμμετοχών, θα είναι η 3η μεγαλύτερη που θα φιλοξενήσει η χώρα μας, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics του 2011. Ήδη, έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 4.000 αθλητές και αθλούμενοι από κορυφαίες εταιρείες και οργανισμούς του κόσμου.

Οι καθυστερήσεις των προγραμμάτων εμβολιασμού σε κάποιες χώρες ώθησαν τους Εθνικούς Οργανισμούς να ζητήσουν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εργασιακού Αθλητισμού μία μικρή αναβολή, καθώς όλοι θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα και να αγωνιστούν σε στάδια που φιλοξένησαν Ολυμπιακούς Αγώνες. «Σύμφωνα με την επιθυμία πολλών Εθνικών Οργανισμών, και λαμβάνοντας υπόψη τα διεθνή τεκταινόμενα αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε το σχέδιο Β. Ύστερα από επικοινωνία που είχαμε με τα μέλη μας αποφασίσαμε οι Αγώνες να διεξαχθούν τον Οκτώβριο, καθώς τότε, μέσα από τους εμβολιασμούς και την θερινή περίοδο, θα υπάρχει ένα επίπεδο ασφάλειας» δήλωσε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργασιακού Τουρισμού, Ντιντιέ Μπεσέιρ.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού θα είναι μία φαντασμαγορική γιορτή αθλητισμού, ένα παγκόσμιο αθλοτουριστικό γεγονός, το οποίο θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη αθλητική συνάντηση για εργαζόμενους από εταιρείες και οργανισμούς από όλο τον κόσμο. «Στόχος μας είναι να διοργανώσουμε όχι μόνο τους καλύτερους αγώνες, αλλά και αγώνες με ασφάλεια. Μία επιτυχημένη διοργάνωση θα συμβάλλει σημαντικά στη διεθνή προβολή της Ολυμπιακής πόλης των Αθηνών και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού προσελκύοντας σημαντικό αριθμό επισκεπτών που είτε θα λάβουν μέρος στους αγώνες, είτε θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα ως σύνοδοι των αθλητών, κάνοντας χρήση των τουριστικών μας υποδομών» δήλωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, Σπύρος Καραβούλης.

Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει 28 αθλήματα. Θα διεξαχθούν σε 13 αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ η Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Κεντρική αθλητική εγκατάσταση θα είναι το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ