Μαλεσίνα - Ο Μητροπολίτης Συμεών στο νεκροταφείο: «Θα ήθελα να είναι εδώ οι αρνητές»

Μαλεσίνα - Ο Μητροπολίτης Συμεών στο νεκροταφείο: «Θα ήθελα να είναι εδώ οι αρνητές»

Στην Μαλεσίνα που έχει δεχτεί βαρύ πλήγμα από τον κορονοϊό βρέθηκε ανήμερα της 25ης Μαρτίου ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών.

Ο κύριος Συμεών βρέθηκε αρχικά στο κοιμητήριο της Μαλεσίνας και τέλεσε μνημόσυνο για τα θύματα της πανδημίας, που στην περιοχή έφτασαν τα 14.

Μάλιστα, ο σεβασμιότατος επικοινώνησε με τις οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους αυτές τις ημέρες και όπως είπε χαρακτηριστικά, περισσότερο έλαβε παρηγοριά και ελπίδα παρά έδωσε.

Όλες οι κρίσεις και οι δοκιμασίες, τόνισε, απαιτούν από όλους μας επαγρύπνηση, σύνεση, εγρήγορση, ευθύνη και ποτέ εφησυχασμό. Σημασία έχει, πρόσθεσε να μπορούμε να διδασκόμαστε από τα γεγονότα της ζωής και να προχωράμε μπροστά, ενώ έστειλε μήνυμα και στους αρνητές του κορονοϊού.

Θα ήθελα είπε, σε αυτό το κοιμητήριο να βρίσκονται όλοι αυτοί που έλεγαν πως δεν υπάρχει πανδημία και να πουν αυτά τα λόγια αν τολμούν και αν έχουν καρδιά μπροστά στο πένθος αυτών που έχουν αποχαιρετήσει δικούς του ανθρώπους.

Συνεχίζοντας πρόσθεσε πως είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι θέλει αλλά δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την ζωή άλλων ανθρώπων.

Μετά το κοιμητήριο ο σεβασμιότατος βρέθηκε στην κεντρική πλατεία της Μαλεσίνας όπου τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες, με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και στην συνέχεια έχοντας μαζί του το λείψανο του χεριού του ιατρού Αγίου Λουκά, προσευχήθηκε ζητώντας από τον Άγιο να ευλογήσει την Μαλεσίνα που διανύει μια πολύ δύσκολη περίοδο.

(Πηγή: TvStar)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ