Πέτσας: Όχι επιπλέον μέτρα για τον κορονοϊό

Πέτσας: Όχι επιπλέον μέτρα για τον κορονοϊό

«Το να φορτώνουμε συνεχώς μέτρα τον πληθυσμό και να μη φροντίζουμε για την πιστή τήρησή τους, θα είναι προβληματικό και ενδεχομένως μπούμερανγκ», δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ο Στ. Πέτσας έκανε λόγο για αύξηση της πίεσης στην Αττική, πρόσθεσε όμως πως αυξάνονται οι μονάδες εντατικής θεραπείας.

«Σήμερα βλέπουμε πάρα πολλά κρούσματα να προέρχονται από τον χώρο εργασίας», ανέφερε, ενώ απέκλεισε -προς τον παρόν- την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Αντίθετα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να διευρυνθεί το ωράριο καταστημάτων εστίασης κατά μία ώρα ώστε να κλείνουν στη 1 π.μ.

H κατάσταση στην Αττική όσον αφορά στην αντιμετώπιση του κορονοϊού έχει προκαλέσει προβληματισμό, καθώς στις περισσότερες ημέρες περισσότερα από τα μισά κρούσματα που ανακοινώνονται για τη χώρα εντοπίζονται στη συγκεκριμένη περιφέρεια. Παράλληλα, από τη Δευτέρα αναμένεται να ενεργοποιηθούν 14 Κέντρα Υγείας της Αττικής που θα δέχονται ύποπτα για κορονοϊό περιστατικά, ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στα νοσοκομεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ